Elhunyt Ruth Adams Robinhold

2013. január 02. 20:57

99 éves korában elhunyt az amerikai evezés úttörője

2013. január 02. 20:57

A női evezés napjainkban a legtermészetesebb dolgok közé tartoznak az evezés világában, de ez nem mindig volt így. Az 1930-as években az evezés a világ legnagyobb részében, így az Amerikai Egyesült Államokban a férfiak kiváltsága volt.

Aztán Ruth Adams úgy gondolta, hogy ezt meg kell változtatni és feladott egy hirdetést egy helyi újságba, amiben magához hasonló hölgyeket keresett, akik evezős versenyeken szerettek volna részt venni. Közel százan jelentkeztek a hirdetésre és így megalakult a Philadelphia Girls Rowing Club, az Egyesült Államok egyik első női evezős klubja.

Ruth ezek után nyolcvan éves koráig evezett. 2012. december 13.-án hunyt el, 99 éves korában. Klubja nyerte az első női nemzeti bajnokságot 1960-ban és képviselhette a Vichy-ben rendezett női Európa bajnokságon az Egyesült Államokat.

A 2. világháború alatt önkéntességéért kitüntették. Díjnyertes kertész volt, az Amerikai Rododendron Társaság tagja.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!