Van úgy, hogy a pap szörnyeteg és hogy a k*rva szent

2024. május 06. 17:09

Boldog anyák napját mindenkinek, aki anya, és aki nem az.

2024. május 06. 17:09
Mérő Vera
Mérő Vera
Mérő Vera
Facebook

Nyitókép: Képernyőfotó

„Nincs olyan, hogy »de ő megérdemli”. Nincs olyan, hogy »ő nem érdemel tiszteletet. Azért nincs, mert ember a másik ember méltóságáról nem dönthet, ahogy az életét sem veheti el. Akit nem veszel emberszámba, akinek nem tiszteled a méltóságát, azt számon sem kérheted, ahogy nem várhatsz erkölcsi felelősségvállalást a kutyádtól, egy cserép muskátlitól vagy az időjárástól.

Az emberi méltóság tisztelete emberi jog, és mint ilyen, elidegeníthetetlen.

Jár a k*rvának és a papnak, a szentnek és a szörnyetegnek. Van úgy, hogy a pap szörnyeteg és hogy a k*rva szent. A »ne ítélj, hogy ne ítéltess” nem a következmény-nélküliséget jelenti. Hanem az emberi méltóság szentségét. Mert hogy is várhatnánk, hogy az ellenlábasaink tiszteljék a méltóságunkat, ha mi nem tiszteljük az övéket?

Ha megsérted valaki emberi méltóságát, nem veszíted el a sajátodat, csak a hivatkozási alapot, hogy kikérhesd magadnak, amikor valaki lábbal tiporja a tiédet. Így aztán, amikor megsérted valaki emberi méltóságát, egyúttal a sajátodat is megsérted. Meg az anyádét, az apádét, a társadét, a gyerekedét, minden halott felmenődét és leszármazottadét egyszerre.

És ez az az univerzális igazság, amely nem képezheti vita tárgyát. Én az anyámtól tanultam mindezt. Nem azáltal, hogy elmondta, hanem azáltal, ahogyan él. Rajtunk múlik, miben nőnek fel a gyerekeink és milyen világot hagyunk rájuk. Boldog anyák napját mindenkinek, aki anya, és aki nem az. Mindenkinek, aki bárkit arra tanít, hogy csakis az lehet egy mindenki számára élhető világ, ahol nem vitatkozunk egyetemes igazságokon.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:48
🍓 ️ ­­­I­­­g­a­z­­i n­­i­­­m­­f­­­o­m­­á­­­n­­i­á­­k­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
Nimril
2024. május 08. 22:16
Ja. Mert te aztán kurvára tisztelsz másokat. Tudom, olyan liberálisan: elfogadom, ha ugyanazt gondolod. Ha nem, akkor rohadjál meg, te homofób, náci stb. :D Apád faszát. Most megsértettem a méltóságodat, de nagy ívben leszarom.
alexandrosz-2
2024. május 08. 11:38
Tudod mérő, neked nincs se méltóságod, se jogod semmire, mert csak egy vagy az aljas ellenségeink hosszú sorában. Azoknak meg csak a halál jár, a pusztulás és a feledés.
Patika
2024. május 08. 09:30
Nincs olyan, hogy »ő nem érdemel tiszteletet. --- de van. Miután a tiszteletet nem lehet kikényszeríteni, csak kiérdemelni. ( mérő mérce nem egy jérce nem is kettő hanem hetven kettő hetvenkedő, de ne hívjatok fel matávon, mert még ma távon alszom a hazámtól)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!