Baloldali választási „karambol” Józsefvárosban

2024. május 06. 20:03

Se Pikó, se az MSZP nem rántotta el a kormányt.

2024. május 06. 20:03

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

 

Minden jel arra utal, hogy a józsefvárosi szocialisták beváltják nyilvánosan tett ígéretüket, és nem indulnak együtt a Pikó András polgármester mögött felsorakozott egyesült baloldallal.

Az MSZP ugyanis, ahogy azt a párt helyi elnöke, Veres Gábor is elmondta a Mandinernek korábban, ahhoz ragaszkodott, hogy az öt évvel ezelőtti választáson egyéniben győztes szocialista képviselők (Camara-Bereczki Ferenc Miklós, Szili-Darók Ildikó és Czeglédy Ádám) újraindulhassanak a baloldali összefogás támogatásával. Csakhogy Pikó András egyedül Camara-Bereczki indulását támogatta, még a jelenlegi alpolgármesterének, Szili-Darók Ildikónak a közös jelölését is megtorpedózta. A polgármester szocialisták helyére a szélsőbalos Szikra Mozgalom és a C8 helyi szervezet embereit nyomta be.

A valasztas.hu-n jelenleg az látszik, hogy az MSZP a 12 körzetből 11-ben indít saját jelöltet, valamint Szili-Darók személyében polgármesterjelöltet is. A hiányzó körzetben végül Cama-Bereczki indul papíron függetlenként, de sajtóhírek szerint Pikó és a baloldali tömörülés támogatásával.

Az atv.hu MSZP-ből származó információ szerint minden más körzetben a szocialista párt péntekre összegyűjtötte a szükséges ajánlásokat és a jelenlegi MSZP-s alpolgármester, ahogy a Szili-Darók Ildikó polgármesterjelölti indulásához szükségeseket is.

Mi indokolja azt, hogy három inkumbens képviselőjelöltet lecserélünk vadonatújakra, olyanokra akiket nem ismernek a választók, akiket most kellene bevezetni, gyakorlatilag hatvan nap alatt a köztudatba?”

bosszankodott Pikó húzásán Veres a Mandinernek nyilatkozva még néhány hete.

Ezt is ajánljuk a témában

Pikó az atv.hu megkeresésére most azt a magyarázatot adta, hogy 2022 áprilisa után egyértelművé vált, csak olyan szövetségnek van esélye, amely képes a polgármester vezetésével az ellenzéki törzsszavazókon túlról is bevonzani és mozgósítani kormánykritikus választókat – ezért kellenek a civilek és a Szikra.

Az atv.hu Veres Gábort is megkereste, aki úgy fogalmazott: „Szeretnénk tudni, hogy a Momentum jelöltjei vagy a nem mérhető Szikra Mozgalom vagy C8 egyesület tagjai mennyivel végeztek el több munkát a józsefvárosiakért az elmúlt 5 évben, mint a szocialista képviselők?”.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:48
🍓 ️ ­I­­­g­a­­z­­­i n­i­m­­f­o­­­m­­­á­n­­­i­­á­­k­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­­­𝐔­𝐍
konfucius
2024. május 08. 09:37 Szerkesztve
Szegény MSZP-sek nem értik. Arabok, hinduk, mindenféle emberek élnek már itt a nyóckerben. A "törzsszavazókon túli választók bevonása" fedőnevű akció valójában arab meg mindenféle más entikumú jelöltek indítását jelenti, hogy ezen népcsoportok szavazatait is begyűjtsék. Az mszp ezt nem érti, de egyébként a helyi Fidesz sem, így tűnik, hiszen egyetlen szalmaszálat sem tesznek keresztbe, hogy bárki szavazásra jogosult külföldit bevonzzanak magukhoz. Aztán ha pikó megint nyer pár szavazattal, majd megint néz kifelé bután a fejéből mindenki.
csapláros
2024. május 06. 21:57
Meg kéne már futtatni egy kissé a Fidesz képviselő jelöltjeit is, hogy kifélék, mifélék, hogy ne a Sára Botond volt polgi vállán egyedül a Pikóék leváltása. Ez azt jelenti, hogy mindegyikőjüknek külön-külön programmal lenne célszerű jelentkeznie a saját választókörzetükkel kapcsolatban, hogy mik a kardinális problémák, ezek megoldásában történt-e valami, a Pikóék mit is nem tettek vagy mit is basztak el ezekkel kapcsolatban, és hogy ő mint képviselő milyen kiutat lát, milyen eszközökkel. Ezeket 3-5 pontban össze lehet foglalni és szórólapokon terjeszteni. Sára a kerület egészére vonatkozóakkal tehetné ugyanezt, miután a neten már megnyilatkozott...
Ehetős Odó
2024. május 06. 21:43
Minden saller jó helyen landol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!