ENSZ-közgyűlés: Zárják le a harcokat Ukrajnában és vonják ki az orosz csapatokat!

2023. február 24. 01:40

A szervezet határozata jogilag nem kötelező erejű.

2023. február 24. 01:40
null

Az ENSZ Közgyűlése a tagállamok háromnegyedének támogatásával elfogadta az ukrajnai békét sürgető határozatot csütörtökön kétnapos vita után, Oroszország elutasította, India és Kína tartózkodott.

Az ukrajnai háború kezdetének első évfordulójára előterjesztett határozatot 141 ország képviselője szavazta meg az ENSZ Közgyűlésének rendkívüli ülésének zárásaként.

A dokumentum

felszólítja a konfliktusban érintett feleket és nemzetközi közösséget, hogy törekedjenek a békére,

Oroszországot pedig arra, hogy azonnali vonja ki csapatait Ukrajna nemzetközileg elismert területéről.

A határozat jogilag nem kötelező erejű.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/ENSZ/Eskinder Debebe

***

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hegel
2023. február 24. 13:41
ÉS az usa nató menjen haza a saját kontinensére! van ott is elég xar hogy azt takaritsa!
kikicsoda
2023. február 24. 13:06
Hát ezzel, és az ehhez hasonló határozatokkal csupán néhány évet késtek. Minden józaneszű ember láthatta, hogy Ukrajna NATO tagságba való meghivása és annak támogatása nagyméretű konfliktushoz fog vezetni. Már akkor tárgyalásokat kellett volna inditványozni, követelni. De legkésőbb egy évvel ezelőtt, vészharangot kellett volna kongatni, és lobbizni világszerte, hogy nem fegyvert kell szállitani, hanem tárgyalni. De nem tették. Most itt vagyunk ahol vagyunk, a harmadik világháború előszobájában.
Gèbi
2023. február 24. 12:14
A Minszk 2 egyezmény és a kárpátaljai népszavazás eredményének betartására mikor szólítja fel a feleket ez a git egylet?
Ati Papa
2023. február 24. 10:27
Ha csak egy kicsit is gondolkodnának azok a politikusok akik az Oroszok teljes kivonulásáról delirálnak rájönnének arra, hogy ők azt több okból sem tehetik meg. A politikusok körében - a Magyarokat is beleértve - divat nagy hangon agresszorozni mindenféle külföldi fórumon. Azt azért tisztán kell látni, hogy nálunk az olaj, a gáz szállítása, az atomerőmű építése fenntartása nagymértékben függ még az Oroszoktól. Viszont így is minket ekéznek nyugatról. Igazi politikai kutyaszorító, de sokkal rosszabb lesz az, ha Putyin megúnja azt, hogy a csordaszellemből fakadóan folyton mi is gyalázzuk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!