Rendkívüli!

Breaking: meglőtték Robert Ficót

Kitálalt egy ukrán politikus: Zelenszkij tudatosan vezeti félre a közvéleményt a veszteségek mértékéről

2024. április 29. 11:46

A forrás szerint tűzoltásról van szó, az ukrán elnök így próbál segíteni a toborzási és mozgósítási kampánynak, ami már így is rendkívül nehéz helyzetben van.

2024. április 29. 11:46
null

Nyitókép: AFP/Ercin Erturk / Anadolu Agency

Egy meg nem nevezett ukrán törvényhozó a Washington Postnak adott interjújában beszélt arról, hogy Zelenszkij „jelentősen alulbecsülte a háború valódi áldozatainak számát”. A lap emlékeztet: Zelenszkij februárban azt állította, hogy a konfliktus kezdete óta eltelt két év alatt 31 ezer katona esett el. A sebesültek számát azonban ekkor sem közölte.

A névtelenséget kérő ukrán forrás szerint az ukrán elnök logikája a következő:

a veszteségeket alacsonyabbnak kellett feltüntetni, hogy ne zavarják meg az amúgy is nehéz helyzetben lévő toborzási és mozgósítási kampányt”.

Akárhogy is, az mindenesetre beszédes, hogy Kijev tavaly 27-ről 25 évre csökkenti a férfiak sorkötelezettségi korhatárát, ahogy az is, hogy a 18 és 60 év közötti, külföldön tartózkodó férfiaknak Kijev határozatlan ideig beszüntette a konzuli szolgáltatásokat.

Ezt is ajánljuk a témában

A lapnak egy amerikai tisztviselő is megszólalt, aki elismerte, hogy a kérdés aggasztó, Washington azonban nem akarja Kijevet nyaggatni ez ügyben, 

Kik vagyunk mi, hogy azt mondjuk: »Csak több embert kell besoroznotok a harcra«. Ugyanakkor ez valós aggodalom” 

– mondta, hozzátéve, hogy bár az új törvények segítenek majd betölteni a hadseregben lévő hiányosságokat, Kijevnek „meg kell találnia a módját, hogy több ukrán férfit inspiráljon arra, hogy a frontvonalba vonuljon”.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2024. április 30. 12:06
Zselé és a náci propaganda hazudik? Kinek újság ez...?!
444ről kitiltott
2024. április 29. 18:11
Mert Putler pontosa bevallja a ruszki halottak számát. Azért kell folyamatosan újoncokat küldeni a frontra. Ja és azért van szükségük mozgó halottégetőkre, hogy pontosan tudják közölni a veszteségeiket.
pandalala
2024. április 29. 17:02
" külföldön tartózkodó férfiaknak Kijev határozatlan ideig beszüntette a konzuli szolgáltatásokat. " Ukrajna EU-s értékei tömkellege küzül az egyik ....
Csigorin
2024. április 29. 16:31
zelenszki, hozz egy rendeletet hogy az elhalalozott ukran katona elveszti allampolgarsagat, es orossza valik. Egybol megjavul a statisztika duplan is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!