Így leszel frusztrált károgó, ha nem vagy fideszes

2017. augusztus 16. 08:51

Még a kormánypárti szavazók közel egyharmada is úgy ítéli meg, hogy összességében nem érte meg a vies vb-t megrendeznünk.

2017. augusztus 16. 08:51
Balogh Gábor
Balogh Gábor
Alfahír

„Még a kormánypárti szavazók közel egyharmada is úgy ítéli meg, hogy összességében nem érte meg a vies vb-t megrendeznünk – derült ki az Iránytű Intézet pár napja, a Magyar Nemzetben nyilvánosságra hozott kutatásából. Az összes megkérdezettnek pedig majdnem 60%-a vélekedik így. Az aktuális fideszes propaganda útmutató szerint ők nem csak hazaárulók, de sérült lelkű, megkeseredett emberek is, akik saját kudarcos életüket vetítik ki e nagyszerű nemzeti sikerre. A Habony Művek ezúttal (sem) gyártotta le a spanyolviaszt: a bolsevik agitprop ugyanezt harsogta az ötvenes években.

Voltam a Duna Arénában, és életem legnagyobb sportélményei közé tartozik, hogy láttam Cseh Lacit és Kenderesi Tomit a hatodik-hetedik helyről az első-másodikra feljönni. Igaz, csak egy elődöntő volt, de mi, ott tízezernyi magyar, úgy tomboltunk, szurkoltunk, és ünnepeltünk, mintha Minden Idők Úszódöntője lett volna. Nem kételkedem benne, hogy a többi futam is hasonló extázisban telt.

Ez a felemelő érzés nagyon jól jött az országnak. Amit viszont ennek ürügyén kiloptak a zsebünkből, az meg nagyon fog hiányozni. 

Mert, ami engem illet, a legszebb pillanatokban sem tudtam szabadulni a gondolattól, hogy mi a bánatért kellett ezt ilyen irgalmatlanul sok pénzből megcsinálni? Miért került Budapesten nyolcszor annyiba egy műugró torony, mint két évvel ezelőtt Kazanyban? Vagy miért jöttek ki a 2013-as barcelonai vb szervezési költségei negyedannyiból? (És akkor a magyarországi beruházásokat nem is számítottuk bele, hiszen a katalán fővárosban korábban már volt olimpia és vizes vb is, tehát ott nem nagyon kellett új létesítményeket felhúzni.) Az Iránytű felmérése azzal a megnyugtató érzéssel tölt el, hogy nem vagyok egyedül ezekkel a kellemetlen, eretnek kérdésekkel. Mert, ha csak kormánypárti médiából tájékozódnék – lassan úgyis alig lesz már más – akkor szégyenemben az íróasztalom fiókjába bújhatnék az, boldog, elégedett dolgozó nép elől, ahol csak én, és maroknyi hazaáruló károgó képtelen a felhőtlen örömre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
katus
2017. augusztus 17. 12:08
bobifaszkutya te minden baromságot idelinkelsz név nélküli rágalmazókat ,nevezd meg a hírforrásod íróját(ja olyan nincs aki névvel és arccal válllalja köpedelmeit) ,csak nem bolsevik partizán vagy ,szánalmas faszkutya,most már érthető a frusztráltságod, ilyen szennyben nevelkedtél,nehéz lehet neked..:P
vigyor
2017. augusztus 17. 06:25
...istenem, de tele van a tököm a pitiáner fillérbaszókkal. A teljes ellenzék beállt ebbe a sorba.
puszika
2017. augusztus 16. 17:18
Balogh! Milyen firkász vagy te ha még a z ezerszer ismételt mantrát sem tudod pontosan megtanulni? Megtanulni? Le írni se!!!!
Mindjárt
2017. augusztus 16. 16:30
Ha nincs Katinka akkor a fényes magyar siker, szánalmas magyar leégés let volna. Az a Katinka mentette meg a magyarok napját akit a kádárista nyugger fidesz csürhe állandoan mocskol. Ha nem számolunk Katinka két aranyával, egy ezüstjével és egy bronzával akkor nagy leégésel számolhattunk volna. A felcsúti banda viszont mindenképp jól járt. 130 milliárdot költöttek (és továbbra is költenek -- lásd a hülye videót) a rendezvényre aminek a nagy részét szét lopták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!