Elfogtak Németországban hat terrorgyanús szír férfit

2017. november 21. 11:09

Elfogtak Németországban hat szír férfit, akik a hatóságok szerint az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet tagjai, és valószínűleg merényletekre készültek.

2017. november 21. 11:09

Elfogtak Németországban kedden hat szír férfit, akik a hatóságok szerint az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet tagjai, és valószínűleg merényletekre készültek – jelentette a Die Welt című lap.

A lap szerint a rendőrség nagyszabású terrorellenes razziát tartott napfelkelte előtt Kasselben, Hannoverben, Essenben és Lipcsében. Átkutattak nyolc lakást, lefoglaltak iratokat, mobiltelefonokat és laptopokat, és őrizetbe vettek hat 20 és 28 év közötti férfit, akik hamisan szíriai háborús menekültnek adták ki magukat Németországban.     

A frankfurti tartományi legfőbb ügyészség külföldi terrorista szervezetben viselt tagsággal és állam elleni súlyos bűncselekmény előkészítésével gyanúsítja őket. Az eljárást menekültektől kapott információk alapján indították el. Az informátorok szerint a hat férfi az IÁ harcosa volt Szíriában. A nyomozás eredményei szerint Németországban kapcsolatban álltak egymással és nem szakítottak radikális iszlamista nézeteikkel.

A Die Welt az online kiadásában közölt jelentésében hozzátette, hogy a német hatóságokhoz gyakran jutnak el értesülések a menekültek között Szíriából és Irakból beszivárgott lehetséges terroristákról és háborús bűnösökről, de az esetek többségéről kiderült, hogy lejáratásról vagy tévedésről van szó. Azonban a szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) néhány tucat ügyben nyomozást indított.

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2017. november 21. 14:11
Csak 3. nemben! Das ......f...
áfonya
2017. november 21. 11:29
Soros György a nemzeti konzultációt támadva vádaskodik, fenyeget, rágalmakat fogalmaz meg, és tagadja azt a "Soros-tervet", amelyben ő maga tett konkrét javaslatokat a migránsok betelepítésére, a migráció legalizálására. A testület egy olyan határozatot fogadott el – folytatta –, amelyet "Soros egyik szövetségese" terjesztett elő, és amely "feketén-fehéren tartalmazza a kötelező, felső korlát nélküli betelepítési kvótát", az EU-ba lépő migránsok automatikus betelepítését, a felgyorsított családegyesítést – amely Németországban olyan vitákhoz vezetett, hogy úgy tűnik, a koalíció sem tud létrejönni –, és tartalmazza a betelepítést elutasító országok megbüntetésének szándékát is. Az EP-döntés előtt Soros György személyesen járt Brüsszelben, és tartott "eligazítást", az pedig már korábban nyilvánosságra került, hogy Soros alapítványa 226 EP-képviselőt tart nyilván úgy, mint vele közvetlen kapcsolatban állókat.
3M..
2017. november 21. 11:27
Legyenek velük boldogok. Szebb Jövőt!
áfonya
2017. november 21. 11:25
Volt demokrata vezetők levele bizonyítja, hogy az amerikai diplomáciát és a budapesti amerikai ügyvivőt továbbra is Barack Obama volt emberei irányítják. Egy Origo birtokába került dokumentum szerint demokratapárti, volt külügyi politikusok levelet írtak a kongresszus magyar baráti csoportjának tagjaihoz, amiben az egekig dícsérték David Kostelancik budapesti amerikai ügyvivőt. Kostelancik egyébként a balliberális oldal megszokott mantráit mondta föl egy MÚOSZ-rendezvényen. Korábban három republikánus képviselő tiltakozott Rex Tillerson külügyminiszternél az ügyvivő szavai miatt. http://www.origo.hu/nagyvilag/20171120-demokratak-kulugyminiszterium-amerikai-ugyvivo-level.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!