Visszakerülhetnek a felmondott konduktorok a Pető Intézetbe

2017. március 30. 17:55

A Pető Intézet felmondott konduktorait a Párbeszéd információi szerint az Intézet vezetői a közeljövőben visszahívják. A konduktoroknak azért kellett menniük, mert nem voltak hajlandóak aláírni azt a szerződés-módosító dokumentumot, melynek értelmében a munkakörük nem konduktor többé, a továbbiakban „szakmai szolgáltató”-ként kell dolgozniuk, és amellyel a korábbi 46 nap szabadság-keretüket 21 napra csökkentették, és a kötelezően bent töltött óraszámukat 22 óráról 40 órára növelték.

2017. március 30. 17:55

A kényszerből távozott konduktorok ismét a pedagógus bértábla alapján kapják majd a fizetésüket. Úgy tűnik, ezzel sikerül biztosítani a felnőtt ambulancia és a nemzetközi intézet zavartalan működését, és ellátni a több száz sérült gyereket és felnőttet, írja a PM közleményében.

Hozzáteszik, a kormánypárti képviselők a Kulturális Bizottságban ma leszavazták és politikai kampánynak minősítették a Párbeszéd azon javaslatát, amely alapján a konduktorok egységes bértábla és egységes szabályok alapján dolgozhatnának a jövőben, mégis sikerült megmenteni a világhírű intézmény két fontos programját.

Információik szerint tegnap a vezetőség összehívta a konduktorokat, és közölték, hogy visszahívják dolgozni azokat, akik a megalázó feltételek miatt nem voltak hajlandóak aláírni a fizetéscsökkentéssel és a kötelező óraszámuk növekedésével járó új munkaszerződésüket.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2017. április 03. 03:14
Mi a P... köze van ehhez a P(M?)-nek...?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!