Kihegyezett fogkefével akarta megölni az ügyészt egy magyar rab

2023. december 13. 13:14

Azóta külfödre is szokott, nemrég hozták haza, több ügyben fog bíróság elé állni.

2023. december 13. 13:14
null

Emberölés előkészülete miatt a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki meg akarta ölni a vele szemben eljáró ügyészt – közölte a Nyíregyházi Törvényszék.

A honlapon közzétett eseménytörténet szerint az ügy hat évvel ezelőttre megy vissza: D. Zs. éppen a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben töltötte büntetését, amikor 2017 novemberében egy meghallgatásra szállították. Az előző napokon azonban fogkefékből szúró eszközt, valamint egy fogkefe nyelének megolvasztásával, annak kihegyezésével és borotvapengék hozzáerősítésével szúró- és vágóeszközt készített, amit a cipőjébe rejtett abból a célból, hogy a vele szemben eljáró ügyészt megölje és az ügyészségről megszökjön. Azonban a kiszállítása előtt történt ellenőrzés során a büntetésvégrehajtási intézet munkatársa az eszközöket megtalálta és elvette a férfitől.

Egy évvel később – immár a bv. intézet falain kívül, bűnügyi felügyelet keretében – D.Zs. külföldre szökött. Végül európai elfogatóparancs alapján az Egyesült Királyság területén fogták el, és szállították vissza Magyarországra 2023 augusztusában.

Jelenleg több büntetőeljárás is folyik vele szemben. A bíróság azt is megállapította,  hogy D.Zs. Magyarországon állandó lakóhellyel, tartózkodási hellyel nem rendelkezik, személyi- és egzisztenciális körülményei rendezetlenek, azonban több idegen nyelven beszél és külföldi kapcsolatai révén is fokozott mobilitással rendelkezik. Mindezekre tekintettel fennáll a veszélye annak, hogy a gyanúsított szabadlábra helyezés esetén a hatóságok elől elszökne, elrejtőzne vagy újabb bűncselekményt követne el, ezért a bíróság elrendelte letartóztatását.

Nyitókép: MTI Fotó: Bruzák Noémi

 

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ghelmddfd
2023. december 13. 14:58
Kihegyezett fogkefével akarta megölni az ügyészt egy magyar rab ---------------------------- 1- Nem hegyez,ez egy bullshit hang, a hegy igenstka a hu stumától ered, hugja így, ahogy huge angol is. Így vagy ger stuma vagy ak stuma vagy bor stuma vagy sti stuma itt a rakta hang. 2. Rab? Bullshit hang, dúrgerni. 3. Rakátn tettaja volna, attól, hogy olyan bullshit hang se vna, hogy ühgyész, dolga nem van az ühgyvel, attól, hogy egy libernyák, és illegitim,ahogy a butaká, az alkoholizálmány is, attól, hogy a magyar nyelv nem fingár, hanem indogermán és germán nyelv. Éljenek a Szkíták, éljenek a germagyar!
alexandrosz-2
2023. december 13. 14:46
Természetesen a nevét nem tudhatjuk meg a médiapatkányoktól. Ha a szerencsétlen cigánya náci lett volna, már a lakcíme, meg a családja is itt tündökölne az életrajzával együtt, de cigány patkányként védett állat, a zsidók kedvence, még ha gyilkolt volna is. Zsidó vircsaft.
survivor
2023. december 13. 14:24
csuti-torpe hány centi magas vagy ?? És sajnos csak 193 cm.
survivor
2023. december 13. 14:23
csuti-torpe Érdekes : Orbán magasabb mint Zselé .(174 cm/170 cm) Horn Gyula 167 cm Nahát, nahát. Putyin 170 cm https://www.vasarnapihirek.hu/friss/micsoda_vilag_szintek_es_magassagok
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!