Pártállam + államosítás + oroszok. Ismerős?

2014. január 15. 09:24

Orbán Viktor 2014. január 14-én megoldotta, hogy Magyarország rendületlenül menetelhessen tovább az 1990-ben egyszer már véget ért jövő felé.

2014. január 15. 09:24
narancsblog
narancsblog

„Bár manapság nem egyenlőbbek vannak az egyenlők között, mint a szocializmus idején, hanem magyarabbak a magyarok között, de érdemi különbség nincs a két jelenség között, mert mindkettő alapja az élcsapat-mentalitás. Így hát újra van állami (állampárti) kaszt, amely a jogállami intézmények díszletté züllesztése, a demokratikus ellenőrzési mechanizmus kiiktatása miatt jószerivel mindent megengedhet magának, a legbárgyúbb fantazmagóriáit is megpróbálhatja megvalósítani mindannyiunk kontójára.

Negyedszázaddal a rendszerváltás után ezek vannak nekünk. Igazából már csak egyetlen dolog hiányzott ahhoz, hogy tényleg úgy érezhessük magunkat, mint a komcsiban: az oroszok, pontosabban a tőlük való függés. Orbán Viktor 2014. január 14-ével ezt is megadta nekünk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tuti
2014. január 15. 13:23
Az emberi butaságnak is vannak szintjei. A vélemény írója nem panaszkodhat. A függőség éppen azt jelenti, hogy egy tömbtől egy vezetőtől függünk. Orbánék taktikája pont az, hogy legyenek kapcsolataink itt is, ott is. Valami ilyesmit rontottunk el a rendszerváltáskor, persze más körülmények között. Még itt voltak a Szovjet katonák. Ma már látjuk, hogy az új Oroszország a világ egyik erős és lássuk be, nem szegény hatalma. Okos dolog, ha oda adunk el árut, ahol fizetnek érte. Aki ezt olvassa talán csodálkozik, nem eladunk, hanem veszünk. Pedig ez csak nézőpont kérdése, mert azzal, hogy egy korszerű erőművel gazdagodunk még járulékosan nyerünk is pénzt, munkahelyet, közvetett bevételeket és sorolhatnám. Tessék utána számolni. És, hogy miért éri ez meg az Oroszoknak? Mert a dolog erkölcsi és reklám ereje sem kicsi, ráadásul mozgatja a gazdaságot. Ha nem egy politikai oldal, vagy csoport mellé állunk, hanem jól manőverezünk, abból csak jól jöhetünk ki, míg az ellenkezője sokba kerülhet, mint most nálunk, a gazdag Nyugat-Európában sokkal olcsóbb gáz, áram!
Berecskereki
2014. január 15. 11:18
„Paksi hosszabbítás és új atomerőmű-tervek: Amíg a csövön kifér” - http://magyarnarancs.hu/belpol/paksi_hosszabbitas_es_uj_atomeromu-tervek_amig_a_csovon_kifer-67537 - címmel 2007 évben a Magyar Narancsban olvasható az atomerővel kapcsolatos felvetések. Az írásban megfogalmazottak alapján jól érzékelhető a politikai marketing és a szakmai lobbi, ellen lobbi. Továbbá az is, hogy a közvélemény többsége szakmai ismeretek nélkül, szimpátia és sajt egyéni helyzete alapján véleményez. Szerintem a Magyar Narancsban megjelenő mostani írás csak az indulatok felkorbácsolására alkalmas a kormány ellen és nem a korrekt tájékoztatás célját szolgálja.
IgazságosIzomViktor.
2014. január 15. 10:49
Fasza kis országgá alakultunk mi......Van egy egyeduralkodó nagyvezérünk aki most már a saját parlamentjét is megkerüli,ellopja a magánnyugdíjakat,a külföldön dolgozókat és a közmunkásokat is beleszámítja a páratlanul gyorsuló munkahelyek teremtődésébe,rezsicsökkentés címszó alatt mesterségesen beavatkozik a szabadversenybe,eközben 30 adót rak az emberek nyakába,ami nagyságrendekkel több mint a rezsicsökkentés,mutyiznak,nincs ellensúlyuk és nincs kontrolljuk ami egy demokrácia alapja,egy az egyben sikerpropagandára használják fel a közmédiát,mindenhova a saját embereiket rakják,és van egy olyan keménymagos táboruk akik mindezeknek tapsolnak.Jó lenne gondolkozni emberek!Nem kell úgy gondolkozni,mint a "ballibsik",csak gondolkozni.Hogy mindez hova fog vezetni.
Autofocus
2014. január 15. 10:47
Ennyi hazugságot és csúsztatást néhány bővített mondatba sűríteni is csak a m.narancsos gyűlöletgombócok tudnak. A szárszói panoptikum esszenciája.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!