Akcióban a rendőrség, sokak számítását keresztül húzta a gigarazzia (VIDEÓ)

2024. május 20. 20:45

Több mint két tucat személyt elfogtak vagy előállítotak, és még egy illegális gyorsulási versenyt is meghiúsítottak.

2024. május 20. 20:45

Nyitókép: Képernyőfotó

Újabb razziát tartott a rendőrség szombat éjszaka, ezúttal Budapesten a Belvárosban, Erzsébetvárosban és Terézvárosban akcióztak. 

A bűnügyi-rendészeti ellenőrzés mérlege 743 igazoltatás és 25 személy elfogása vagy előállítása. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatásából kiderül, hogy a 25 ember közül hárman körözés alatt álltak, további hármat kábítószer birtoklása, kettőt garázdaság, kettőt önbíráskodás, egyet pedig lopás elkövetése miatt állítottak elő. Ezenkívül megtaláltak hét, gyermekvédelmi intézetből elszökött fiatalt is.

Az alkoholszonda jelzése alapján három járművezetőt mintavételre állítottak elő, két ember ellen ittas, illetve bódult járművezetés miatt indult eljárás – olvasható a police.hu-n.

A taxisok sem úszták meg, és még egy verseny is meghiúsult

A rendőrség ellenőrzött 118 taxist is: engedély nélküli személyszállítás, nem megfelelő tarifahasználat, illetve drosztengedély hiánya miatt három gépkocsinak vették el a rendszámát és a forgalmiját, további hat taxisofőr ellen egyéb szabálytalanság miatt indult eljárás. 

Sőt, még egy, 

Hősök terén szerveződő gyorsulási verseny is meghiúsítottak a rendőrök. 

Mint a közleményből kiderült, tucatnyi gépkocsi, illetve motorkerékpár gyűlt össze a téren. A rendőrök érkezésére a járművek távoztak, a verseny nem jött létre, amit a térfigyelő kamerákon keresztül is ellenőriztek az éjszaka hátralévő részében.

A rendőrség hivatalos oldalán megjegyezték, hogy Budapest V., VI., VII. kerületében a hatóság emberei folyamatosan, de különösen csütörtök, péntek és szombat éjszakánként megemelt létszámmal vannak jelen. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság ezen kívül minden hónapban tart nagy létszámú, komplex bűnügyi-rendészeti ellenőrzést a Belváros, Erzsébetváros és Terézváros biztonsága érdekében.

A razziáról készült összefoglalót alább tekintheti meg:

 

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menő manó
2024. május 22. 18:55
Volt munkájuk az uraknak, kérdés miért kellett erre ennyit várni?
letsgobrandon-2
2024. május 20. 23:53
ilyen hetente kétszer kéne.. nem csak mikor jön a választás
Tommaso
2024. május 20. 22:10
egy illegális gyorsulási versenyt is gyorsan meghiúsítottak.
mreinstand-2
2024. május 20. 21:14
Ótvar, szar rendőrország. Nálunk ilyen rendőri vegzálás szóba sem jöhet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!