A politika dicsérete

2013. szeptember 04. 14:55

Az ellenzéki politika elsődleges célja nem lehet az értelmes beszéd. A tisztességre törekedhet, de legfőbb feladata a hatásos kommunikáció.

2013. szeptember 04. 14:55
narancsblog
Magyar Narancs

„Ma Magyarországon az átlagember annyit tud a politikáról, hogy Orbán Viktor legyőzte a rezsit és csökkentette az EU-t. Vagy fordítva, mindegy, a lényeg, hogy a komcsiknál jobban teljesít. Van ebben felelőssége az ellenzéknek? Belejátszik ebbe az úgynevezett értelmiség párbeszédre való képtelensége, vagy épp a szakmai érdekképviseletek hagyományos gyengesége és megalkuvása? Igen, nem is kicsit, tehát mindenki nézzen magába, kezdjünk el egymással beszélgetni és í. t.

A realitás mindazonáltal az, hogy amíg a kormány mindent, de tényleg mindent feláldoz a hatásos kommunikációért, amíg a közmédia aktív része az amúgy is ijesztően növekvő jobboldali propagandagépezetnek, amíg a kereskedelmi adóktól a szakszervezetekig mindenkit megvesznek vagy megfélemlítenek, addig az ellenzéki politika elsődleges célja nem lehet az értelmes beszéd. A tisztességre törekedhet, de legfőbb feladata a hatásos kommunikáció, és ezáltal a kormányváltás.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antigoné
2013. szeptember 04. 16:36
Lehangoló, hogy az értelmiségi szócsőnek szánt MaNcs ilyen lekezelően tekint a magyar polgárra, választási taktikaként pedig a kommunikációt tartja a legfontosabbnak. Magyarán: mantrázzátok orrba-szájba az "Orbántakarodj"-ot. Gyengécske.
Toportyán tiszteletes
2013. szeptember 04. 16:00
Nem lehet olyan gyenge az ellenzék,amit a dilettáns narancsmaffia ne múlna 100-szorosan alül.Pestet már biztosan elbukták,máshol is szarul állnak köszönhetően a szarrágásuknak amivel a zombikokat kihagyták a trafikmutyiból...
tango47
2013. szeptember 04. 15:50
Bolond lyukból bolond szél fúj!
di maggio
2013. szeptember 04. 15:44
Magyarországon az átlagember annyit tud a politikáról... A magyar Narancs képes volt ezért az állításért megkérdezni az összes magyar állampolgárt? kötve hiszem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!