Luis Enrique előre megmondta, Xavi utólag megmagyarázta, és bírózott

2024. április 17. 09:39

A PSG felállt a párizsi pofon után, és Barcelonában vívta ki a továbbjutást a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A két csapat edzője másképp látta a kedd esti mérkőzést.

2024. április 17. 09:39
Xavi az idény végén távozik az Barcától

Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

A BL negyeddöntőjének első mérkőzésén az FC Barcelona némi meglepetésre 3–2-re tudott győzni Párizsban. A visszavágón azonban büntetett a Paris Saint-Germain, és 4–1-re kiütötte a katalánokat, így 6–4-es összesítéssel jutott az elődöntőbe. A sikerhez azért Ronald Araújo korai kiállítás is kellett. A Barca edzője, Xavi túlságosan is szigorúnak ítélte Kovács István játékvezető döntését, és kemény kritikákat fogalmazott meg vele szemben.

„Kár, hogy a bíró hibája miatt véget ért a nekünk a Bajnokok Ligája. A piros lap túlzás volt, és utána az egész meccs megváltozott. 

Aztán engem is kiállítottak, csak annyit mondtam a játékvezetőnek, hogy katasztrófa volt. Ez a valóság. Szerintem Araújo esete döntötte el a párharcot, addig szervezettek voltunk, jól játszottunk. Ha nincs a kiállítás, akkor mi jutottunk volna tovább” – állította Xavi.

A PSG vezetőedzője, Luis Enrique nem akart a bíráskodással foglalkozni, inkább örült a továbbjutásnak.

„Nem beszélek a játékvezetőkről, az edzőként töltött időm alatt soha nem ítélkeztem a bírók felett. Én mindig arra koncentrálok, amit irányítani tudok, ez pedig a mi játékunk. Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, és az érzés, amikor gólt lőttek Lamine Yamal briliáns játéka után, kicsit olyan volt, mint az első meccsen. Nem érdemeltünk vereséget az elmúlt héten, és ma este sem azt, hogy hátrányban legyünk. Ugyanakkor a futballistáim hite kivételes volt, és onnantól kezdve felnőttünk a játékhoz. Nyilvánvalóan a piros lap tényező volt ebben, de ettől még tudnunk kell, hogyan játsszuk le ezeket a meccseket. Őszintén szólva úgy vélem, a kiállítás nélkül is nyertünk volna, bár ezt nem tudom bizonyítani. Mindenesetre azt már a meccs előtt megmondtam, hogy meg tudjuk fordítani az eredményt, mi fogunk továbbjutni, és így is lett” – nyilatkozta a PSG vezetőedzője, aki szerint nagy dolog, hogy ott vannak az elődöntőben, ahol az Atlético Madridot kedden kiverő Borussia Dortmund lesz az ellenfelük.

„Amikor legutóbb elődöntőbe jutottunk, akkor a finálé is összejött. Szurkolunk, hogy ez idén is sikerüljön” 

– tette hozzá Luis Enrique.

Szerdán este kialakul a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének párosítása. A negyeddöntő utolsó két meccsén – a visszavágókon – a Manchester City a Real Madriddal, a Bayern München az Arsenallal meccsel. Az első találkozókon Madridban 3–3, Londonban 2–2 volt a végeredmény. 

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:09
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­d­­ö­­g­ö­s­­­ ­­l­­­á­­n­y­­­o­­k­­ ­­v­­á­r­­­n­­a­­k­­ ­­­r­­­á­­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­.­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­.­𝗙­𝗨­­𝗡
troppauer-humer
2024. április 17. 16:56
Nem kellett itt bírózni, teljesen világos, hogy a piros lap jogtalan volt (nem volt lerántás, amint az a visszajátszásokból tisztán látható)
Málaga21
2024. április 17. 16:26
Sajnáltam a Barcát, de azt Xavinak is látnia kell, hogy mindkét sorsdöntő szabálytalanságuk, a piros lap és a tizenegyes előtti is tök felesleges volt. Túl sokat kockáztattak a játékosai, túl kicsi haszon reményében.
rugbista
2024. április 17. 16:12
Xavi jól elbaltázta a meccset, majd jó focisedzőszokás szerint a bírót hibáztatja. Beállította bekkelni az egész csapatát a kezdő sípszótól, majd csodálkozik, hogy kikapnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!