Ezen a frontszakaszon indulhat hatalmas orosz offenzíva május végén

2024. április 30. 06:50

Az ukránok lemondóak lőszer hiányában.

2024. április 30. 06:50

Nyitókép: Yuri KADOBNOV / AFP

Az Ukrajinszka Pravda a Financial Times forrásaira hivatkozva arról ír, hogy az oroszok május végén vagy júniusban hatalmas offenzívára készülnek a frontvonalon.

Szerintük az oroszok a stratégiailag fontos városokat támadják először rakétákkal, 

a Harkiv elleni támadásban pedig akár 40 ezer orosz katona is részt vehet.

Az ukrán katonatiszt úgy látja, Harkiv a legvalószínűbb célpontja a készülő orosz offenzívának. Hozzáteszi: 

„az ukrán hadsereg semmit sem tud tenni” a légvédelmi rendszerekhez szükséges lőszerek és rakéták nélkül.

 Az Institute for the Study of War (ISW) ugyanakkor leszögezi: meg tudnának akadályozni egy orosz offenzívát az ukránok, ha addigra jól felszerelik őket.
 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
muanyag-tojas-23
2024. április 30. 08:18
Megérte, Amerika örökre hálás lesz a hohol náciknak. Vagy nem.
orion8
2024. április 30. 08:12
Piripócskereszeszfelsőbe pedig egy meteor csapódhat be, nasa forrásaira hivatkozva számolt be a piripócs népe napilap.
2024. április 30. 08:00 Szerkesztve
Mindenki az orosz-ukrán erőviszonyokon rugózik holott az másodrendű stratégiai szempontból. Nyilván nem másodrendű az ezrével meghaló ukrán és orosz katonák szempontjából. Utóbbit különösen szeretik elhallgatni. De a stratégiai lényeg az, hogy az USA fárasztja az oroszokat mint horgász a halat. Bőségesen adagolják a hadianyagot az ukrán oldalnak. Az ukrán katonaságból is van még kiképzett állomány, de már beprogramozták a köztudatba, hogy különféle NATO országok katonái követik majd az ukránokat ha megfogyatkoznak. Bár politikailag olcsóbb ha a tényleges harcoló alakulatokat előbb zsoldosokkal pótolják a harmadik világból. Mivel az USA pénzforrásai kifogyhatatlanok (ténylegesen több évtizede elfogytak de aki ezt állítja azt leütik) ezért korlátlan ideig fáraszthatják az oroszokat akiknek viszong nincs korlátlan anyagi és emberi tartaléka. Így stratégiai vereségük elkerülhetetlen még akkor is ha most elfoglalnak pár falut meg várost vagy akár fél Ukrajnát.
gyzoltan-2
2024. április 30. 07:53
"Ezen a frontszakaszon indulhat hatalmas orosz offenzíva május végén" Elgondolkodtató a május végi időpont..! Az amerikaiak is elismerték, hogy már gyakorlatilag leszállították a hadi felszerelést, annak átadása van már folyamatban..! Ezen túlmenően nyilvánvaló, hogy az amerikai katonák nem csak kíséret céljából érkeznek a szállítmánnyal, mely okból legális célpontjai lesznek az orosz fegyvereknek... Erősen számíthatunk a zsidó médiára, hogy a minden bizonnyal bekövetkező amerikai-orosz affért a zsidóság ukrajnai háborújának a további eszkalációjára használja fel! Változatlanul sikeres háborús uszítók! -úgy nagyjából 1900 óta csúcsformában..! Visszatérve a május végi orosz offenzíva lehetőségeire, az igen kínosnak, megkésettnek ígérkezne... Ezzel az orosz vezetés is így számol, ezért a pillanatnyi kedvezőbb helyzettel fogják kihasználni, fokozott aktív nyomás alá helyezve a teljes frontvonalat... -nagyjából erre számíthatunk, meg arra, hogy a zsidóság nem adja fel..!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!