Megalomán főpróba Szocsira

2013. július 11. 08:49

A Kazanyban szervezett Universiade óriási lehetőség az egyetemistáknak, és jó lehetőség Oroszországnak a jövő évi téli olimpia előtt a rendszerek tesztelésére.

2013. július 11. 08:49

Idén Kazany, Tatárföld fővárosa ad helyet a 27. Nyári Universiadénak, ahol több mint tízezer egyetemista méri össze tehetségét, összesen huszonhét sportág 351 versenyszámában. A Világ Diák Játékokkal Oroszország bizonyítani szeretné rátermettségét arra, hogy képes egy világeseményt magas színvonalon, biztonságban megrendezni. Ez különösen fontos az augusztusban megrendezésre kerülő moszkvai atlétikai világbajnokság, valamint a jövő februári Téli Olimpia előtt, ami Szocsiban lesz.

Az Universiadéra öt milliárd eurót költöttek az oroszok. Ebből főként az infrastruktúrát fejlesztették, és építettek harminc sportlétesítményt is. Bár a Játékok költségvetése csak tized annyi, mint a Szocsiban megrendezésre kerülő Téli Olimpiának, jó lehetőség arra, hogy teszteljék a biztonsági rendszert, a logisztikát, az akkreditációs rendszert, és a szolgáltatásokat, melyeket egy ilyen rendezvénynek nyújtania kell.

Az Universiade az Olimpia előszobája, mondják sokan, és ezt nem csak a szervezők, hanem a versenyzők is így gondolják.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
quetzal
2013. július 11. 16:19
Szerintem nem megalomán, hanem impozáns.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!