Az ukrán ellentámadás végső, döntő szakaszába érkezett

2023. augusztus 22. 10:05

Minden felkészített egységet bevetettek a fronton.

2023. augusztus 22. 10:05
Bendarzsevszkij Anton
Bendarzsevszkij Anton
Facebook

„Egyre több jel utal arra, hogy az ukrán ellentámadás végső, döntő szakaszába érkezett. Július elején, egy hónappal az ukrán ellentámadás aktív fázisának az elindítása után még arról lehetett beszélni, hogy az ukrán haderő a felkészített 12 dandárjának csak egy részét, 3 dandárt vetett be, a többi még bevetésre vár.

Most úgy tűnik, hogy minden felkészített egységet bevetették a fronton, és az ukrán katonai vezetés a felhasznált tartalékok által reméli az első orosz védelmi vonal áttörését, miután augusztus közepére sikerült átjutni az oroszok által telepített aknamezőkön. Az ukrán haderő két fő irányban támad: Orehovtól délre Robotine térségében, illetve attól 70 km-re keletre, Velikaja Novoszelka környékén. Ebben a két irányban a fronton lévő ukrán haderő létszáma 35 ezer fő körülire tehető.

A következő hetek sokkal eseménydúsabbaknak ígérkeznek, mint az előző két hónap, és eldőlhet, hogy sikeres lesz-e összességében az ukrán ellentámadás, vagy sem. Mellettük szól, hogy több jel arra utal, hogy az orosz haderő kimerülőben van, és nem biztos, hogy tudnak újabb tartalékokat bevetni a fronton: az emberi élőerővel mobilizáció híján nem állnak annyira jól, és egy kockázatos lépéssel több tartalékot is bevetettek a harkivi területeken, hogy elvonják az ukrán haderőt Zaporizsjéből. Ugyanakkor az ukrán haderő ellen szól, hogy vélhetően az ukrán tartalékok bevetése korábban történt, mint azt tervezhették. Az eredeti terv szerint valószínűleg az első orosz védelmi vonal áttörése után akarták volna bevonni a többi friss egységet, de végül arra kényszerültek, hogy ezt korábban megtegyék a tervezett siker érdekében.”

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Ercin Erturk / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
régilaci
2023. augusztus 26. 18:54
Bizonyára nem véletlen az északi orosz támadás, amely célja, hogy ukrán erőket kössön le.
kaffogó hebrencs
2023. augusztus 23. 22:05
Haig tábornagy pompázatos haditerve: https://www.youtube.com/watch?v=0hxtmwYakdg
Zolotarjov
2023. augusztus 23. 13:01
A lipcsi mindíg a mában él. A tegnapra nem emlékszik, a holnap nem érdekli..
BBrutus
2023. augusztus 22. 21:40
Egy magát valamire értékelő " szakértő " hogy mondhat olyan marhaságot, hogy az orosz haderő kimerülőben van? Mi merül ki te agyament? Brit tudósok szerint már fél éve gyalogsági ásóval harcolnak. Ezt a marhaságot szajkózod papagáj módjára, vagy naponta legalább 5 percet szakértessz is? Az Ukránok mindent bevetettek az első védvonal áttörése érdekében? És a másodikat, harmadikat mivel törik át? Ülj le, egyes!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!