Hahó, tahó!

2013. március 18. 17:25

Egyetlen ember sem hűlt ki az autókban és nem történt halálos közúti baleset a hóhelyzettel összefüggésben. Ez a lényeg, és ez vitathatatlan siker.

2013. március 18. 17:25
Carboni Otto
Tutiblog

„Egyetlen ember sem hűlt ki az autókban és nem történt halálos közúti baleset a hóhelyzettel összefüggésben. Ez a lényeg, és ez vitathatatlan siker – amelyhez tevékenyen hozzájárult sok jóérzésű civil is, akik élelmiszert és meleg italokat vittek a bajba jutottaknak és szállást biztosítottak számukra. Emeljük meg a kalapunkat ezek előtt az emberek előtt! Megérdemlik.

Sajnos van olyan is, aki nem kalapemelést, hanem inkább egy jókora sallert érdemelne. Aki tahó, primitív módon, a Nemzeti Dalból gúnyt űzve szidja a kormányt és a miniszterelnököt, mintha ők tehetnének a katasztrofális időjárásról. Mintha nem tettek meg volna mindent az emberek tájékoztatása és kimentése érdekében. Mintha magukra hagyták volna a bajbajutottakat. Mintha hullahegyek maradtak volna az autópályákon a hóvihar után. Mintha más országban nem okozott volna fennakadást az ítéleditő. (Dehogyisnem okozott: Belgiumban 1600 kilométernyi hosszúságban alakult ki dugó az autópályákon, de a francia és német autósok is 20-25 órákat töltöttek az autójukba zárva.

A legnagyobb tahó cím azonban vitán felül az MSZP-t illeti. Van valami diszkrét bája a történetnek: azok kritizálják a leghangosabban a kormányt, akik pár éve gyalázatosan leszerepeltek a katasztrófahelyzetek kezelésében. Hisz a szocialisták kormányzásának idejére esett a 2006. augusztus 20-i tűzijáték-katasztrófa, amely öt halálos áldozatot követelt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states
2013. március 18. 22:42
Ennél már tényleg nincs szánalmasabb, párthovatartozás alapján ítélünk meg egy időjárási katasztrófát, ez egy agyament ország. Amúgy meg a számok önmagukért beszélnek, tízezreket mentettek ki 24 óra alatt, eközben Mesterházyék egy wellnessben azt tervezgették, hogy tudnak némi szavazatra szert tenni a vihar kapcsán.
szintiboj
2013. március 18. 22:30
Carboni Otto a nyelved vége már a garatig felnyomult ez valódi guinnes-rekord...
Wazze
2013. március 18. 19:16
Semmit nem tettek meg az informálásért és a mentésért! A legfontosabb az volt, hogy a Gárdistáktól (akik segíteni mentek önzetlenül) elhatárolódjanak!
kamasuka
2013. március 18. 19:05
http://index.hu/kulfold/2013/03/18/ukrajnaban_szaz_kilometeres_dugo_van/ Ott se esett le, hogy ami Franciaországon, Hollandián, Belgiumon, Németországon, Ausztrián és Magyarországon átment, az hozzájuk is eljut?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!