Bizottságok

2010. március 28. 17:08

Ennyi impotens, önagyonülésező grémium, mint a magyar politikában, nincs a világon sehol.

2010. március 28. 17:08

„A riválisok mégiscsak veszélyesnek tartják a Bokros & co.-t. S ezért a pártmutyin alapuló kiszorítósdival megint csak lejáratnak egy demokratikus intézményt, kétségeket ébresztve a választások tisztasága iránt. Mondhatni, hogy az Országos Választási Bizottság orvosolta a döntést, csak hát ez a testület meg arra volt képtelen, hogy a törvényben megszabott határidőt betartsa.

Ennyi impotens, önagyonülésező grémium, mint a magyar politikában, nincs a világon sehol. Amit jól illusztrál a BKV-ügyet terítéken tartó parlamenti vizsgálóbizottság minap véget ért munkálkodása is. Aminek eredménye egy jelentés címén közreadott 120 oldalas szócséplés. Azért az, mert az irományban ahhoz képest, amit a sajtóból már amúgy is tudunk, szinte egyetlen új információ, tény, összefüggés nem merül fel. Naná, hogy nem.

Mert eleve politikai célból hívták életre a bizottságot. Hiszen mi egyéb célt szolgálna egy ilyen izé, amelynek nyomozati jogköre nincs, semmilyen állításnak, sugallatnak utánajárni nem tud, ráadásul a megidézettek fele nagy ívben tesz a bizottságra, és meg sem jelenik a plénum előtt. (Na, próbálná ezt meg valaki Amerikában!) S mindezt párhuzamosan azzal, hogy a hatóságok tényleg intenzív nyomozást folytatnak az ügyben, és a sajtó is teszi a dolgát. Ebben az összevetésben önleleplező módon derül ki, hogy egy ilyen bizottságnak mennyire értelmetlen az erőlködése. 

Noha egy szempontból lehetett volna feladata a testületnek. Feltárni a BKV működtetésének strukturális anomáliáit, a szerkezetbe kódolt visszaélési lehetőségeket. Erre volna jogosítványa a politikának. De erre kísérletet sem tettek. Csak majd nehogy az legyen a radikális változtatás, hogy az új színezetű fővárosi vezetés lecseréli a talicskát, amivel az eddigiek kitolták a pénzt a vállalatból. Egy nagyobbra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szenzor
2010. március 28. 21:23
Kedves Matyi, hegedű nélkül! Hülye vagy! Miért? Mert ha egy párt több száz olyan kopogtatót ad le, amelyet kétféle tollal írtak és kétféle írásképpel, akkor ez a veszélyes a választások tisztaságára, nem az általad vizionált pártmutyi
kamasuka
2010. március 28. 19:57
RIbi összegrindelt magának egy pár listát, csak, hogy meglegyen az a fránya mentelmi jog. Másnak ez nem jött össze: http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20100327-elutasitottak-a-sciennetvezer-indulasat-a-valasztason.html
balbako_
2010. március 28. 19:18
Ha jól emlékszem Mester Ákos lapjának, ahol Mátyás dolgozik, is jutott egy talicskányi zsozsó. Ezt persze nem firtatja jó Győzőnk.
sky.net
2010. március 28. 18:46
http://www.youtube.com/watch?v=A_QFVU9XN0E
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!