Sallai Roland: Fel kell kötnünk a gatyát!

2024. május 13. 21:34

A magyar labdarúgó-válogatott klasszisa, aki immár Szoboszlai menedzserével dolgozik, sejtelmes választ adott a jövőjét illetően.

2024. május 13. 21:34
Budapest, 2023. szeptember 10.
Sallai Roland gólöröme a Magyarország - Csehország barátságos labdarúgó-mérkőzésen a budapesti Puskás Arénában 2023. szeptember 10-én.
MTI/Illyés Tibor

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

„Nem azért dolgoztam ennyit, és nem azért hoztam ennyi áldozatot, hogy aztán meg se próbáljam megvalósítani azokat az álmokat és célokat, amelyeket gyerekként kitűztem magam elé!” – válaszolta a sportal.hu-nak adott interjúban a magyar labdarúgó-válogatott és a Freiburg támadója, Sallai Roland arra a kérdésre, hogy miért mondott nemet tavaly nyáron a szaúdi bajnokságból érkező óriási fizetéssel járó ajánlatra. 

A magyar labdarúgó, aki a válogatottban tavaly minden eddiginél jobban játszott, tavasszal klubcsapatában is remekelt, nem csoda, hogy a játékjogának értéke is jócskán megelmelkedett. Sallai Roland úgy érzi, egyénileg és csapatszinten is sikeres idénye volt. A Freiburggal az utolsó fordulóban szeretnék bebiztosítani a nemzetközi kupaszereplést érő helyet, az Európa-bajnokságon pedig szeretnék egy különleges szerepléssel megörvendeztetni a szurkolókat. 

„Egy olyan tornával megajándékozni őket, amire még nem volt példa a magyar válogatott történelmében”

 – fogalmazott a magyar támadó.

Ezt is ajánljuk a témában

Az elmúlt évekre visszatekintve úgy érzi sokkal profibb lett játékosként, és a Bundesliga már nem sok újat tud mutatni neki. Felicdézte, hogy amikor a Freiburghoz igazolt, megdöbbentette, hogy szinte minden játékos legalább egy órával az edzés előtt érkezik, a konditeremben kezd, majd a tréning után újabb egy órát töltetnek az edzőteremben. Korábbi csapatánál nem volt megszokott, hogy a labdarúgók ennyire tudatosan foglalkozzanak az izomzatukkal, a felkészülésre, a regenerációra, és a frissességre nem fordítottak ekkora hangsúlyt. 

Úgy érzi nagyon sokat tanult Christian Streich vezetőedzőtől, bár viszonyukban voltak hullámvölgyek, most már megvan köztük az összhang. 

„Az biztos, hogy neki köszönhetem, hogy a pályán és azon kívül is sokkal fegyelmezettebb lettem”

– mondta Streichről a magyar játékos.
Sallai Roland a jövőjére vonatkozó kérdésre jelen pillanatban nem akart válaszolni, de elmondta, hogy az Európa-bajnokságot követően már szívesen beszél majd a témáról. a róla szóló átigazolási híreket rendszerint nem olvassa, legfeljebb olykor egyegy cikket, de a kommentek nem érdeklik. 

„Mindenkinek joga van a saját véleményéhez, de én próbálok a saját teljesítményemre koncentrálni, és arra, hogy minden nap túlszárnyaljam a tegnapi önmagamat” 

– mondja.

Azzal kapcsolatban, hogy mire lehet képes a magyar labdarúgó-válogatott a németországi Eb-n, úgy fogalmazott, „Az utóbbi években megmutattuk, hogy valami nagy dolgot is véghezvihetünk a mostani Eb-n – mondom ezt úgy, hogy már a csoportban is nagyon nehéz meccsek várnak ránk. Éppen ezért nem szeretném, ha bárki azt gondolná, hogy simán tovább kell jutnunk ebből a négyesből. Nehéz lesz, de a játékosokban és a szakmai stábban is megvan a kellő profizmus ahhoz, hogy bejussunk a nyolcaddöntőbe. Csalóka, mert a német válogatotton kívül egyik ellenfél sem tartozik a világ legszűkebb elitjébe, de így is fel kell kötnünk a gatyánkat”

Úgy véli, a jelenlegi nemzeti együttes sokkal egységesebbek mint a 3 évvel ezelőtti, és a pályán kívül is összetartóbbak lettek. 

„Ezt a fajta pozitív értelemben vett lazaságot a meccsekre is át tudjuk menteni, ezért érzem azt, hogy amikor hazamegyek a válogatotthoz, olyan, mintha egy nagy családhoz érkeznék. Ez évekkel ezelőtt még nem így volt, de mostanra tényleg ez a helyzet!”

 – teszi hozzá Sallai Roland, aki a nyári kontinens viadalon is mindenképp szeretne minél több gólt szerezni.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antallmiki
2024. május 14. 12:41
Szeretünk Sala!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!