Milák Kristóf megint nem ment edzésre – Mi történik klasszisunkkal?

2024. május 10. 12:49

Sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy lesz-e egyáltalán esélye a magyar úszófenoménnak az olimpiai győzelemre Párizsban.

2024. május 10. 12:49
MILÁK Kristóf

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

 

Megint eltűnt Milák Kristóf, a Sportál információja szerint a klasszis úszó 38 edzésből 32-t ellógott, pedig mindjárt itt van az olimpia. Az háromszoros világ-, hatszoros Európa-bajnok tavaly nyár elején jelentette be, hogy három hónapot pihen, csak szeptember elsejétől áll újra munkába. Aztán jó pár hónappal kitolta a vakációját, csak nagy ritkán tűnt fel az uszodákban. Februárban tért vissza végül a medencébe, mi több az országos bajnokságot megelőző tenerifei edzőtábort rendesen végigdolgozta. Majd jött az ob a hihetetlen eredményekkel. A tokiói olimpián aranyérmes, 200 méter pillangón világcsúcstartó úszó teljesítménye egyrészt remek volt, hat számból ötöt megnyert, ugyanakkor azért jócskán elmaradt korábbi legjobbjaitól. Milák 50 méteren még egyéni legjobbját tudta megúszni, 100-on már 1-1,5 másodperccel maradt el, 200-on pedig már 3 és 4 másodperc volt a hátránya saját magához képest.

Az eredmények hátteréről nem sokat tudtunk meg, ugyanis az úszózseni a már jól bevált gyakorlatnak megfelelően nem állt szóba senkivel a sajtóból. 

Ekkor úgy tűnt, minden rendben a klasszis körül. Edzője, Virth Balázs ezt követően azt mondta, hogy az állóképesség javításán van a fő hangsúly a párizsi olimpia előtt, és véleménye szerint a játékokig hátralévő idő elegendő ahhoz, hogy sikeresen felkészüljön. Ám most a sportlap kiderítette, hogy a bajnokság vége óta megtartott 

38 edzésből Kristóf összesen haton jelent meg, a többi 32-ről igazolatlanul hiányzott.

Nagy kérdés, hogy így, ilyen edzettségi állapotban lesz-e egyáltalán esélye a magyar úszófenoménnak a győzelemre a párizsi olimpián. Szerettük volna megtudni, hogy a szövetségben mit gondolnak Milák hozzáállásáról, de senki sem akart nyilatkozni erről.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:46
🍓 ️ ­­I­­g­­a­­­z­­i n­­i­­­m­f­­­o­­m­­­á­n­­i­­á­k­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
KBA98
2024. május 10. 17:05
Lehet akármilyen jó úszó, de nagyon tiszteletlen és cinikus a viselkedése. Tőlem úszhat akármennyit, már nem érdekel!
lefty67
2024. május 10. 16:23
Ez már baromi unalmas! Csak az érdekel mit úszik 200 pillangón az olimpián!
antallmiki
2024. május 10. 14:56
Már réges-régen kirúgtam volna a halál faszára! A baj csak az, hogy nem nagyon van most senki sem helyette. Az utánpótlás keresés kurva szarul működik, nem tolakodnak az új arcok a helyére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!