Méltatlan helyzetben Puskás klubja: elmaradt a rangadó a Honvéd – Vasason

2024. május 06. 21:54

A két csapat 1915 óta íródó közös történetében mindössze ez a második közös másodosztályú idény. Húsz éve karöltve jutottak fel, most csupán a Vasasnak van rá esélye. Még nem maradt benn a kispesti együttes.

2024. május 06. 21:54
null

Nyitókép: Facebook/honvedfc/Balogh Dávid

***

A Vasas ellen nincs kérdés, az ellenfél jelen állás szerint jobb játékot mutat, mint mi, de ez egy Honvéd–Vasas. 

Bízom benne, hogy a játékosok átérzik a mérkőzés súlyát és ennek megfelelő lesz a hozzáállásuk. Komoly melót kell beletenni a meccsbe ahhoz, hogy valóban rangadóként tekinthessünk a találkozóra” – nyilatkozta találóan a két csapat hétfő késő esti másodosztályú mérkőzése előtt Csertői Aurél, a Honvéd vezetőedzője. S valóban, az NB I-ben 2017-ben bajnok kispestiek a 12. helyen szerénykedve, szégyenkezve várták a találkozót, míg a feljutásért kaparó angyalföldiek a bajnok Nyíregyháza mögött még feljutó, 2. helyre ugró Győr mögött 2 pontos hátránnyal érkeztek a Bozsik Arénába.

Élvonalbeli múlt

Összességében, a kupamérkőzéseket is beleszámítva 210. alkalommal találkozott a két patinás fővárosi együttes. Mindössze a negyedik alkalommal fordult elő, hogy nem az élvonalban! A 2003/2004-es idény után novemberben játszottak egymás ellen a másodosztályban: a Vasas esélyeshez méltóan 3-0-ra nyert az Illovszky Stadionban. 

A lelátón ezúttal a még mindig kitartó kispesti drukkerek közel négyezren hazai pályát és NB I-es hangulatot varázsoltak, nem rajtuk múlt, hogy csapatuknak ezúttal sem termett sok babér. Pedig eleinte abszolút nem látszott, hogy melyik csapat küzd a feljutásért, s melyik a kiesés elkerüléséért. A Honvéd kétszer is közel járt a gólszerzéshez: a 9. percben például Lőrinczy Attila lőtt a hosszú sarok mellé éles szögből, az ötésfeles bal sarkától. A 18.-ban mintaszerű hazai akció futott a jobb oldalon, Keresztes futtából beadott, középen lemaradtak a védők, de Bobál Gergely 5 méterre a kaputól lyukat rúgott! 

Fordulat, henger

Akadt azért dolga Dúzs Gellértnek is. A hazaiak 22 éves kapusa szépen védte Hidi M. átlövési kísérletét, majd a levegőben úszva Otigba fejesét, hogy aztán óriásit hibázzon. A 29. percben ártalmatlan szituációban odaajándékozta a labdát Hidi M. Sándornak, akit a menteni igyekvő Adorján Krisztián gólhelyzetben lerántott. 

A középpályást kiállította a játékvezető, a Vasas pedig gyorsan bedarálta a Honvédot!

Három perc alatt kihasználta az emberelőnyét Gera Zoltán csapata, Pávkovics jobbról belőtt labdáját Tóth Milán 10 méterről belsővel, kapásból lőtte félmagasan a jobb sarokba, 0-1.

Maradt támadásban a látogató, és újabb gólokat szerzett. A 43. percben Doktorics Áron a tizenhatos bal sarkánál gyűjtött be egy lepattanó labdát, és bal külsővel szépen lőtt a hosszú felső sarokba, 0-2. A 22 éves szélső első bajnoki találatát szerezte. A házi gólkirály, Tóth Milán a szezonbeli 16.-at, amikor az első félidő ráadásában  a tétovázó védők között 15 méterről bombázott a bal sarokba, 0-3. 

A szünetben próbálta rendezni a sorokat Csertői Aurél, erre az 50. percben Bobál Gergelyt könyöklésért azonnali piros lappal „jutalmazta” Bogár játékvezető, aki ezúttal is szigorúbb volt a kelleténél... 

Kettős emberelőnyben kényelmessé, pontatlanná vált Gera Zoltán csapata, amely 40 perc alatt nem tudott gólt rúgni! Azt is mondhatnánk, megkegyelmezett az ellenfelének: Honvéd – Vasas 0-3. 

20 éve ugyancsak a másodosztályban találkozott a két klub, akkor mindkettő feljutott. Most nagyon eltérőek az erőviszonyok.

Folytatódik a harc

Győzelmével a Vasas visszavette a 2., még feljutást érő helyet a Győrtől. Egyetlen pont az előnye, de kevesebb győzelme miatt egy esetleges pontazonosság nem neki kedvezne... Mindössze három forduló van hátra. Legközelebb, a hétvégén a fővárosiak fogadják a Haladást, miközben az ETO Kazincbarcikára látogat. 

Május 20-án Győrben egymás ellen dönthet a két rivális, persze, ha addig nem változik a helyzet, a Vasasnak a döntetlen is jó lenne. 

A záró körben Vasas – Soroksár és Ajka – Győr mérkőzést rendeznek. Maradtak még izgalmak bőven.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:48
🍓 ️ ­I­­g­a­­­z­­­i n­i­­m­­f­­­o­m­­á­­n­­­i­­á­k­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!