Csányi Sándor elszánta magát: még több pénz lesz a magyar fociban!

2024. április 05. 21:45

Az MLSZ elnöke elmondta a véleményét a válogatott vb-szerepléséről, a BL-döntőről és az NB I színvonaláról.

2024. április 05. 21:45

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A Magyar Labdarúgó Szövetség április 5-én Telkiben tartotta meg éves küldöttközgyűlését, amelyen Csányi Sándor elnök foglalta össze az előző évet. A szakember megállapította, a stratégiai célok megvalósításában előreléptek, de várnak még kihívások a sportág vezetőire – írja a szövetség honlapján megjelent beszámoló.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az MLSZ első embere hangsúlyozta:

a következő nagy cél a 2026-os vagy 2027-es Bajnokok Ligája-döntő rendezésének elnyerése.

Ezt is ajánljuk a témában

Csányi kiemelte, sikeres évet zártak gazdaságilag, összesen 50 milliárd forinttal támogatták a hazai klubokat, ennek az összegnek pedig mindössze 3 százalékát kapta a profi labdarúgás.

A támogatás ráadásul tovább növekszik 2024-ben, idén már 57 milliárd forintra emelkedik.

Az MLSZ infrastruktúra-fejlesztési programja keretében 2023-ban 271 projekt fejeződött be, 2024-ben pedig további 100 pálya felújítása szerepel a tervekben.

Nemzeti ügy

A magyar válogatottal kapcsolatban Csányi hangsúlyozta,

szeretné, ha a nemzeti csapatnak sikerülne felülmúlnia a 2016-os Európa-bajnokságon megcsodált szereplését, és abban is bízik, hogy 2026-ban több évtized után ismét világbajnokságon szerepelhet majd az együttes.

A beszámoló kitér rá, hogy a hazai klubfutball a 23. helyre lépett előre az európai rangsorban – ez elsősorban a Ferencváros jó nemzetközi szereplésének az eredménye, de Csányi azt is hozzátette: javult a magyar NB I színvonala, az átlagnézőszámban ugyanakkor még nem értük el a kívánt szintet.

Ezt is ajánljuk a témában

Hová tűntek a játékvezetők?

A játékvezetéssel kapcsolatban Csányi Sándor kijelentette: egyértelmű siker, hogy 70 százalékkal csökkent a súlyos hibák száma a VAR bevezetése óta, már minimális az esély arra, hogy játékvezetői hibák befolyásolják a bajnokságot. A toborzás terén ugyanakkor előrelépésre van szükség, mert nagyságrendileg ezer játékvezető hiányzik a magyar labdarúgás rendszeréből.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:13
🍓 ️ ­A­ ­d­­ö­­­g­­­ö­­­s­­ ­­l­­­á­­­n­y­­­o­­k­ ­v­­á­r­­n­­­a­­k­­­ ­­r­­á­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­.­­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
Medici
2024. április 06. 15:38
Na, akkor a bankkártya használatom díja is nőni fog.
chief Bromden
2024. április 06. 08:42
Mikor vizsgálja majd a NAV a középszerű légiósok adás-vételét?
citromosParizer
2024. április 06. 08:41
több pénz helyett kevesebb Csányi kellene. olyan vezető kellene, aki meg akar szabadulni az eredmény nélküli kullancsoktól, és védi az érdekeinket, nem a woke őrületnek nyal be csontig és asszisztál az Uefa/Fifa fasságaihoz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!