Az Atalanta lehet a Liverpool új Barcelonája?

2024. április 17. 13:17

Öt éve a Lionel Messivel felálló katalánok ellen sikerült a fordítás 0–3-ról a Liverpool labdarúgócsapatának. Múltidéző, esélylatolgató Szoboszlaiék csütörtöki Európa-liga visszavágója előtt.

2024. április 17. 13:17
Liverpool's German manager Jurgen Klopp (L) congratulates Liverpool's Hungarian midfielder #08 Dominik Szoboszlai (R) at the end of the English Premier League football match between Liverpool and Arsenal at Anfield in Liverpool, north west England on December 23, 2023. Liverpool and Arsenal equalised 1 - 1.
Paul ELLIS / AFP

Nyitókép: Paul Ellis/AFP

 

Nem is olyan rég, öt évvel ezelőtt, 2019 tavaszán a Bajnokok Ligája történetének egyik legváratlanabb fordítását produkálva, a Liverpool háromgólos barcelonai vereség után jutott döntőbe az elitsorozatban. Jürgen Klopp legénysége egy fantasztikus visszavágón 4–0-ra győzte le katalán ellenfelét az Anfield Roadon. Most valami hasonló bravúrt kellene bemutatnia a Poolnak az Atalanta ellen, csak épp ezúttal idegenben.

Mint köztudott, a múlt héten az angolok hazai pályán 3–0-ra kikaptak az olaszoktól hazai pályán az Európa-liga negyeddöntőjében. Klopp a bergamóiak ellen új középpályás sorral kísérletezett, aminek csúfos kudarc lett a vége, és nagyon nehéz helyzetbe kerültek a Vörösök. A középpályán az argentin Mac Allister és a japán Endo mellett ezúttal Jones és Elliott kezdett. Alexander-Arnold és Szoboszlai Dominik hosszú kihagyás után ismét a kispadon ült. 

Az új felállás nagyon nem működött, és sajnos a magyar válogatott csapatkapitányának sem ment a játék, 

miután beállt a szünetben. A harmadik vendéggól például az ő eladott labdájából született.

Aki látta a meccset, egy percig sem vitatja, hogy az olasz együttes rászolgált a győzelemre. Azt az estét a liverpooliak szeretnék gyorsan elfelejteni, de nem lehet, nem szabad, már csak amiatt sem, mert ott van még a csütörtöki visszavágó, ugyanakkor tanulni is kell az első meccsen elkövetett hibákból, amiket most Kloppnak kellene kijavítania.

„Amikor elveszítesz egy mérkőzést, mindenki megkérdőjelezi a változtatásaid, ez érthető. De, ha visszatekerhetném az időt, én akkor is ugyanígy döntenék, 

mert rotálnunk kell, ha az idény hátralévő részében is jól akarunk teljesíteni. Tudom, az én felelősségem a vereség, de a döntéseimen nem változtatnék. Most Bergamóban mindenképp sokkal jobb játékkal kell előrukkolnunk, ha még labdába akarunk rúgni az Európa-ligában. Erre a meccsre is összeállt már a fejemben a taktikám, meglátjuk, mennyire válik be” – jelentette ki Klopp. Az biztos, most már nem a Liverpool a párharc esélyese, de a német edző már bizonyította, háromgólos hátrányból is képes felállni a csapatával. 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:09
🍓 ️ ­A­­­ ­d­­ö­g­ö­­­s­­ ­l­­­á­­­n­­­y­­o­k­­­ ­­v­á­­­r­­n­a­­­k­­ ­r­­­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­­.­­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­­𝗨­𝗡
Sztrovacsek
2024. április 17. 13:47
Na mi van, kipukkadni látszik a Szoboszlai lufi!?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!