Mbappé gyerekként a Real Madridról álmodott, most a királyi klub törheti össze élete másik nagy álmát

2024. március 20. 22:23

Azt hitte véget ért a Real Madrid és a francia játékos szappanoperája? Hát nagyot tévedett!

2024. március 20. 22:23
Loszaíl, 2022. december 18.
A francia Kylian Mbappé, miután csapata 4-2-re kikapott a katari labdarúgó-világbajnokság döntõjében játszott Argentína-Franciaország mérkõzés 3-3-as hosszabbítása utáni tizenegyes-párbajban a Loszaíl Stadionban 2022. december 18-án.
MTI/EPA/Ronald Wittek

Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Úgy tűnt, végre lezárul Kylian Mbappé és a Real Madrid között évek óta zajló, szappanoperába illő történet, és elkezdődik egy új, amelyben a francia világbajnok már a madridi klub habfehér mezében lövi a gólokat, ám erre még várni kell. A nemzetközi sportsajtó jó része tényként kezeli, hogy a Paris Saint-Germaintól nyáron szerződése lejártával távozó világklasszis a királyi gárdánál folytatja, sőt a Marca szerint már alá is írta a szerződését, és bár elvileg ingyen igazolható, szerződtetése Florentino Pérez klubjának nem kevés pénzébe fog kerülni

Ezt is ajánljuk a témában

Az közismert tény, hogy Mbappé már kisgyermekként is arról álmodott, hogy egyszer majd a Real Madridban fog szerepelni, és 14 évesen az utánpótlásért felelős Zinedine Zidane meg is hívta egy próbaedzésre

Nagyon úgy tűnik, ez az álom megvalósul, de amennyiben így lesz, könnyen lehet, hogy épp ezért összetörik egy másik: az olimpiai szereplés.

A L'Equipe című francia sportlap ugyanis arról számolt be, hogy 

a Real Madrid az esetleges sérülések kockázatát is szeretné elkerülni, és ezért megtiltotta játékosainak, hogy részt vegyenek a párizsi nyári olimpián

A döntés a királyi klub három francia labdarúgóját Aurelién Tchouamenit, Eduardo Camavingát és Ferland Mendyt is érinti, érthető, hogy Thierry Henry, az olimpiára készülő francia U21-es válogatott szövetségi kapitánya nem örült neki. Henry úgy fogalmazott, „A francia klubok segíteni fognak, de a külföldi klubok esetében normális, hogy visszautasítják az olimpiai szereplést. Soha nem állok meg az első nemnél. Meglátjuk, mit tehetünk.”. 

Az olimpiai játékok szabályai szerint a játékokon minden nemzeti együttesben három túlkoros játékos is szerepelhet, és a francia labdarúgó-válogatott legjobbjaként a 25 éves Kylian Mbappé minden bizonnyal helyet kapna az olimpiai csapatban. A támadó korábban a France 2 televíziócsatornának elmondta, az olimpia különleges helyet foglal el a szívében, és nagyon szeretne szerepelni a Párizsban rendezett játékokon. 

„A labdarúgó-világbajnokság mellett az olimpia a legnagyobb sportesemény a világon. A párizsi játékok, 100 évvel azután, hogy utoljára a városban rendezték meg, számomra a világot jelentik. 

A gondolat, hogy Franciaországot képviseljem az olimpián, rendkívüli lehetőség lenne. Valójában ez inkább álom, mint lehetőség” – fogalmazott Mbappé. 

Nagy kérdés, hogy ez lehetőség él e még, ha már élő szerződése van a madridi klubbal. A legvalószínűbb, hogy nem, hiszen a spanyolok nyilván óvni akarják a labdarúgót, akibe rengeteg pénzt fektettek be, és aki a következő pár évben a klub egyik kulcsjátékosa lehet. Ez esetben a labdarúgó szavai: „Valójában ez inkább álom, mint lehetőség” más értelmet nyernek.  Amennyiben viszont még nincs szerződése a Real Madriddal, felvetődik egy újabb kérdés: vajon a párizsi olimpiát vagy a Real Madridot választja Mbappé, ha döntenie kell? 

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:07
🍓 ️ ­A­ ­­­d­­­ö­­­g­­­ö­­s­­ ­l­­á­­­n­y­o­­k­­ ­v­­­á­­­r­­­n­a­­­k­­ ­­r­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­.­­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­𝗨­𝗡
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!