A gólkirály nem fér be az Eb-csapatba?

2023. december 28. 20:48

A 29 éves csatár a németországi kontinensviadalon megkoronázhatná a pályafutását. Elárulta, mi kellene hozzá.

2023. december 28. 20:48
VARGA Barnabás; LANG Ádám; FIOLA Attila

Nemzetközi mérce alapján is kiemelkedő évet zár Varga Barnabás. A Ferencváros 29 esztendős labdarúgója amihez nyúlt, góllá változott: 39 találattal zárta 2023-at! Számításaink szerint Pakson (18 mérkőzés/18 gól) és nyári átigazolása után  Fradiban (21/17) is hasonlóan termelt. A magyar válogatottban az első számú csatárrá vált (6/4), ám talán a túlzott terhelés miatt is, az ősz végére megsérült és hetekre harcképtelenné vált. A szentpéterfai születésű játékos érthetően elégedett a teljesítményével.

Egy év alatt sok minden történt velem, jobban nem is nagyon alakulhattak volna a dolgaim. Elégedett vagyok az idei évvel, de remélem, hogy jövőre még jobb lesz!” – nyilatkozta a fradi.hu-nak.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Varga Barnabás ritkán látott sorozatot épített fel a nemzeti együttesben is: sorozatban 4 mérkőzésen köszönt be az ellenfelek kapujába, aminek csak a sérülése vetett véget. Egyértelműen kijelenthető, hogy az első számú csatára lett Marco Rossi csapatának. Ezek után gondolhatnánk, ahogy például Szoboszlai Dominiknek, neki is bérelt helye van az Európa-bajnokságra utazó keretben. A csatár viszont óvatosan fogalmaz.

„Gondolok rá, persze, de van még fél év odáig, és azt is látni kell, hogy nem lesz egyszerű a keretbe kerülés sem. 

Mindenkinek a maximumot kell nyújtania a csapatában, sok játékpercet kell gyűjteni, jó formában kell lenni, csak akkor van esély a keretbe kerülésre is. 

Nyilván mindenkinek ez a célja, de csak 23 fő utazhat, szóval komoly verseny várható” – mondta klubja hivatalos oldalának.

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. december 28. 22:29
Volt már rá példa a világtörténelemben, hogy egy gólkirály nem került be a nemzeti 11-be. Oka, hogy nem csapatjátékos, és hogy a klubjában teljesen más szisztémában játszanak, mint a válogatottban. Varga azonban - ha egészséges - ott lesz az EB-n.
Tommaso
2023. december 28. 22:27
A cikk egyáltalán nem arról szól, amire a cime alapján számitani lehet.
angeleye
2023. december 28. 21:25
Vannak akik úgy születnek, hogy mindig 'odapattan' eléjük a labda a 16oson belül. Ezeket csak ki kell szolgálni, mert ritka ajándék az Istenektől.
akkor ki
2023. december 28. 21:07
Furcsa lenne, ha Varga nem férne be! Akkor ki? :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!