Kiestek Ronaldóék: a Porto emberhátrányban jutott tovább a Juventus ellen

2021. március 09. 22:45

A másik meccsen a Dortmund jutott tovább a Sevilla ellen.

2021. március 09. 22:45
null

Kedd este rendezték a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek visszavágóit, a Juventus-Porto és a Dortmund-Sevilla összecsapást.

A Fradival egy csoportban szereplő olasz bajnok az első meccsen 2-1-es vereséget szenvedett Portugáliában, és a torinói visszavágón is hátrányba került. A második félidőben aztán Chiesa gyors duplájával visszajöttek a meccsbe a Cristiano Ronaldóval felálló olaszok. Ehhez hozzájárult az is, hogy a portugálok az 54. perctől Taremi kiállítása miatt emberhátrányban játszottak. Azonban így is sikerült kihúznia a Portónak, így az eredményazonosság – mindkét meccs rendes játékideje 2-1-es hazai győzelemmel zárult – miatt jöhetett a hosszabbítás, ami elképesztő izgalmakat hozott.

Először a 115. percben a Porto szerzett egy gólt szabadrúgásból, és ekkor úgy tűnt, hogy minden eldőlt. Ám egy perccel később érkezett a válasz Rabiot-tól, így a Juventusnak maradt még pár perce, hogy szinte soha nem látott feltámadást produkáljon.

Ám ez végül nem sikerült, a Porto óriási bravúrt végrehajtva, 70 percig emberhátrányban játszva továbbjutott a legjobb nyolc közé.

A másik meccsen a Bundesligában a Bayern München és három magyarral szereplő Leipzig mögött kullogó Dortmund magabiztosan lépett túl a Sevillán: a spanyolországi 3-2-es győzelem a Signal Iduna Parkban megtartották előnyüket a németek:

Dortmund-Sevilla 2-2.

A szerdai meccseken a Fradival szintén egy csoportban szereplő Barcelonának 4-1-ről kell fordítania Párizsban, a Paris-Saint-Germain ellenében – emlékezetes: 2017-ben már egy hasonló kaliberű fordítás sikerült a katalánoknak. Szintén holnap rendezik a Liverpool-Leipzig összecsapást, amely 2-0-s angol előnyről indul, és ugyanúgy a Puskás Arénában kerül megrendezésre – a beutazási korlátozások miatt – mint a három héttel ezelőtti „odavágó”.

Nyitókép:MTI/AP/LaPresse/Marco Alpozzi

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. március 10. 14:30
utálom a latin futballt, de ronaldot még jobban.......
Senior
2021. március 10. 08:17
Ez nem hír, dózsa kiverte a kövesdet az igen!
Mr. Tommy Lee
2021. március 10. 08:16
Hat védővel védekezett a porto, befújtak egy olyan tizit nekik, hogy szégyen (minek van a VAR???!!), és erre továbbmennek... nem vagyok juve-drukker, de ne komolytalankodjunk már.
cutcopy
2021. március 09. 23:55
Az a győzelmet jelentő szabadrúgásgól Ronaldo lelkén szárad, beszari, aki hátat fordít a meglőtt labdának az nálam sosem kerülne be a kezdőcsapatba, gratula a Portonak..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!