Magyarország a kapta a szabadkártyát a női adaptív egypárevezősök olimpiáján

2012. június 04. 22:55

Lengyel Mónika a győri Arrabona Evezős Klub versenyzője indulhat a londoni paralimpián a Nemzeti Paralimpiai Szövetség konfirmációja után

2012. június 04. 22:55
Orbán Gergely

Ma délután hozta nyilvánosságra a FISA azon országok listáját, akik ún. szabad kártyás indulási jogot kapnak a 2012-es londoni paralimpiai játékokon. Magyarország kapta a női adaptív evezős egyik kiadó helyét, így Lengyel Mónika a győri Arrabona Evezős Klub versenyzője indulhat majd a versenyen a Nemzeti Paralimpiai Bizottság visszaigazolása után.

Lengyel Mónika 2009. óta versenyez nemzetközi vizeken és az idei belgrádi pótkvalifikációs viadalon 4. helyet szerzett. Ott sajnos nem sikerült kivívnia az indulási jogot, de most a FISA (Nemzetközi Evezős Szövetség) szabad kártyája révén mégis ott lehet a londoni versenyeken.

A paralimpián összesen 96 versenyző indulhat evezésben 48 hajó egységben. A versenyek augusztus 31-én kezdődnek az eton-i Dorney tavon.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!