Biztató eredmények az luzerni kvalifikációs viadalon

2012. május 21. 10:05

Galambos Péter és Varga-Hirling kétpárevezősnek is sikerült futamgyőzelemmel az evezősök pótkvalifikációs viadalán a középfutamba jutniuk.

2012. május 21. 10:05
Orbán Gergely

Vasárnap kezdődtek az előfutamok a londoni olimpia pótkvalifikációs versenyén, amit már hagyományosan a luzerni világkupa állomás előtti napokban rendeznek. Összesen 29 kvótát osztanak szét 14 versenyszámban a viadalon.
 

A magyar evezős válogatottat négy csapat képviseli Galambos Péter (férfi egypár), Varga Tamás és Hirling Zsolt (férfi könnyűsúlyú kétpár), Szabó Katalin és Gyimes Krisztina (női kétpár), Pétervári-Molnár Bendegúz, Papp Gergely, Elekes Szilveszter és Széll Domonkos  (férfi négypár evezős).
 

A vasárnap megrendezett előfutamokban Galambos Péternek és Varga-Hirling kétpárnak is sikerült futamgyőzelemmel a keddi középfutamba küzdenie magát, míg Szabó-Gyimes párosa 4. helyen, férfi négypár a 3. helyen ért célba.
Galambos Péternek az első négy hely egyikét kell majd a döntőben megszereznie, míg férfi könnyűsúlyú és a női kétpárnak az első két hely egyike a cél. A férfi négypár evezősök között a győzelem ér olimpiai szereplést.
 

Legnagyobb esélyekkel Galambos és a Varga-Hirling páros állt rajthoz a nemzetközi evezős szakvélemények szerint, de minden mezőnyben kiugró teljesítményre van szükség a kvótaszerzéshez.
 

Nagy érdeklődés övezi a férfiak nyolcasának versenyét, ahol az amerikai csapat is részt vesz. Amennyiben nem sikerül számukra a kvóta szerzés az Egyesült Államok a modernkori olimpiák történetében először nem szerezne kvótát nyolcasban.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!