Vaclav Chalupa kapta a Keller medált

2012. május 28. 08:06

Vaclav Chalupa kapta a Keller medált, ami az evezős sportág legnagyobb elismerése, a videó egy rövid portré Csehország legnagyobb evezős ikonjáról

2012. május 28. 08:06
Orbán Gergely

Május 26.-án adták át a svájci Luzernben a FISA által rendezett gála vacsorán a Thomas Keller medált, amit 2012-ben a cseh Vaclav Chalupának ítéltek oda.

Chalupa több, mint két évtizeden át tartó sportolói karrierje során emberfeletti küzdő akaratról tett bizonyságot. Összesen hat olimpián vett részt Szöultól Pekingig. 22 éves karrierje nagy részét egypárevezősben töltötte, majd az utolsó olimpiáján már kormányos nélküli kettesben indult.

Chalupa az első olyan evezős, akinek odaítélik a Keller medált, de sosem nyert se világ se olimpiai aranyérmet. Viszont karrierje során majdnem minden VB és olimpiai döntő résztvevője volt, többször a legnagyobb esélyes volt. Barcelonában ezüst érmet nyert, négy világbajnoki  ezüst érme van (1990, 1991, 1993, 2009), és három világbajnoki bronzérme (1995, 1998, 2001), mindig a győzelemélrt evezett. Vetélytársai tudták, ha ő a futamban van, nincs lejátszott végső sorrend. A versenypályán kívül példát mutatott szerénységével.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!