Kvótát szerzett a Varga-Hirling könnyűsúlyú kétpár

2012. május 23. 19:17

A Varga-Hirling könnyűsúlyú kétpár megszerezte a magyar evezős válogatott második olimpiai kvótáját a Luzernben zajló pótkvalifikációs viadalon

2012. május 23. 19:17
Orbán Gergely

Újabb kvótaszerzőkkel bővült a londoni olimpiai játékok magyar csapata. A Luzernben zajló pótkvalifikációs viadalom a Varga Tamás és Hirling Zsolt alkotta páros végig az élen haladva az első helyen érkezett célba a könnyűsúlyú kétpárok versenyében. A 2005-ben világ és 2007-ben Európa bajnok páros 2008 után idén versenyzett először közösen a nemzetközi mezőnyben. Magabiztosan evezték a versenyt, míg a második helyért nagy csata folyt az Egyesült Államok és Ausztrália csapatai között, de végül az ausztráloknak sikerült elhozniuk a még kiadó kvótát.

Galambos Péter, könnyűsúlyú versenyzőként a döntőbe jutott a normál súlyúak egypár evezősében (a könnyűsúlyú egypár nem olimpiai szám), ahol végül a hatodik helyet szerezte meg, így sajnos ő nem lehet ott a londoni olimpián. A versenyben az első helyet a kétszeres olimpiai döntős belga Tim Mayens szerezte meg, aki a verseny elejétől vezette a mezőnyt. Második helyen a horvát Mario Vekic, harmadikként a lengyel Michal Sloma és negyedikként a dán Henrik Stephansen szerzett kvótát.

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!