Végső kvalifikációs verseny az Olimpiára

2012. május 21. 21:03

A világ 87 versenyzője utolsó lehetőséget kap arra, hogy az döntőbe jutva harcolják maguknak ki az olimpiai kvóta jogát! A 14 olimpiai versenyszámban 28 kvótát osztanak ki.

2012. május 21. 21:03
Beck Ákos

A világ 87 versenyzője utolsó lehetőséget kap arra, hogy az döntőbe jutva harcolják maguknak ki az olimpiai kvóta jogát! A 14 olimpiai versenyszámban 28 kvótát osztanak ki.

Rajthoz áll többek között az Amerikai Egyesült Államok férfi nyolcasa is. Ők az első előfutamot kötelezően magabiztosan nyerték, hiszen ha nem szereznek kvótát, ez lenne az első olyan Olimpia ahol az USA nem szerepel ebben a versenyszámban.

A versenyen számos magyar sportoló is részt vesz.

Könnyűsúlyú kétpárban: A világ és Európa-bajnok Varga Tamás (EDF Démász Baja) és Hirling Zsolt (Vác Városi Evezős Club) könnyűsúlyú kétpár is rajthoz áll. Ők ketten már részt vettek a 2004-es és a 2008-as olimpián is. Hirling Zsolt, bár három évet kihagyott, edzettségét bizonyítja hogy elindult az IRONMAN versenyen nagy sikerrel és hogy az idei Belgrádban rendezett első világkupán már nagyon közel jártak az élmezőnyhöz.

Egypárban: Galambos Péter (Vác Városi EC) 2010-es Világbajnok bronz érmes könnyűsúlyúként indul a normálsúlyúak mezőnyében. Belgrádban ő az előkelő 2. helyet szerezte meg, így jó esélyekkel indul a kvótáért.

Női kétpárban: Szabó Katalin(Vác Városi EC) U23 bronzérmes és Gyimes Krisztina (Danubius Nemzeti Hajós Egylet) próbálják kiharcolni a jogot, hogy kijussanak Londonba.

Férfi négypárban: Pétervári-Molnár Bendegúz, Papp Gergely, Elekes Szilveszter (Budapesti EE.) Széll Domonkos(Csepel Evezős Klub) állnak rajthoz hogy eljussanak életük evezős pályafutásának eddigi csúcspontjára, az Olimpiára.

Férfi kettesben a kiváló hazai kettes, Simon Béla és Juhász Adrián páros már biztosan ott lesz Londonban, így ők a sikeresebb felkészülés érdekében ezt a versenyt edzéssel töltik.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!