Hamarosan érkezik a Samsung Gear 360

2016. február 02. 13:23

A dél-koreai mobilgyártó a Mobile World Congress-en leplezi le új VR kameráját.

2016. február 02. 13:23

A Barcelonában február 22-én kezdődő kiállításon mindenki a Galaxy S7 okostelefon leleplezését várja, de a Samsung gondol a jövőre, a virtuális valóságban szeretne nagyot alkotni. A Gear VR ugyan elérhető áron került a piacra és egy S6-al már tökéletes belépést ad a VR világába. A virtuális valóságra azonban jelenleg még nagyon kevés tartalom érhető el, a beígért játékok készülnek, mindenki az Oculus Rift és más gyártók piacra lépéséhez akarja tartalmainak megjelenését is igazítani.



Nem véletlen, hogy a Samsung egy huszárvágással oldja ezt meg, a felhasználók kapnak a Gear 360-al egy remek eszközt a kezükbe, hogy ők is készíthessenek VR tartalmakat. A leginkább egy meghízott frizbihez hasonlító kamerában két darab 180 fokos és halszemoptikás kamera rejtekezik. Saját akkumulátort is kapott és Bluetooth-on kommunikál a Gear 360 applikációval, van saját memóriája is, ami bővíthető és képes 180 fokos (ez a pornóipar számára lényeges) és 360 fokos felvételeket is készíteni.


A Samsung már készített 2014-ben is VR kamerát, ez volt a Project Beyond, ezzel készültek az eddigi Gear VR tartalmak is. Az új kamerába beleraktak minden olyan technológiai újítást, ami az előzőből hiányzott. A cél az volt, hogy bárki könnyedén használhassa, nem is bonyolították el túlságosan. Tehát ez nem a profi filmes stáboknak, hanem a hobbifelhasználóknak szól elsősorban. Igaz a mostani magyar filmes megmérettetésen is akad olyan film, amit GoPro kamerával készítettek kizárólag, ki tudja milyen alkotásban lehet majd viszontlátni a Gear 360-al forgatott felvételeket. Mellékesen a VR elterjedésének pont egy ilyen felvevő hiánya volt eddig az akadálya.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!