Ismét AFD-s politikusokat bántalmaztak Németországban

2024. május 09. 13:13

A támadók elmenekültek, azonban egy 19 és egy 23 éves nőt sikerült elfogni.

2024. május 09. 13:13

Fotó: Jens Schlueter/AFP

Támadás érte német politikusok egy csoportját Stuttgartban, mikor a német alaptörvény elfogadásának 75. évfordulója alkalmából rendezett ünnepséget megelőzően a stuttgarti tartományi parlament előtt tartózkodtak. Ketten könnyebben megsebesültek – jelentette a helyi rendőrség csütörtökön. A jobboldali Alternatíva Németországért (AfD) párt politikájának ellenzői szerda este a városi operaház előtti téren gyűltek össze, elzárták a párt információs pultját és plakátokat tartottak föl – jelentették a helyi hatóságok.   

A képviselők csoportját verbális és fizikai bántalmazás érte

 – tette hozzá a rendőrség. A támadók elmenekültek, közülük kettőt, egy 19 és egy 23 éves nőt azonban sikerült elfogni – ők most rendőri kihallgatás alatt állnak. A többi támadót egyelőre még keresik.  

Németországban a politikusok elleni támadások száma jelentősen megemelkedett az utóbbi időben, ez pedig országszerte egyre nagyobb aggodalmat és felháborodást kelt. Még kedden a Szociáldemokrata Párt (SDP) tagját, Franziska Giffey berlini gazdaság- és energiaügyért felelős szenátort érte támadás egy könyvtárban. Ugyanazon a napon egy drezdai politikusra is rátámadtak, fenyegették, a választási plakátjait pedig letépték. A múlt hét pénteken pedig Mathias Eckére, az SDP egyik államtitkárára támadtak rá.

(MTI)

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­I­­g­­­a­z­i n­­­i­m­­­f­­­o­­m­­á­­n­­i­á­k­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­­𝐍
aacius
2024. május 09. 16:38
A politikusok fizikai fenyegetése és bántalmazása a demokrácia vége. Oldaltól függetlenül nagyon keményen kell büntetni, mert különben az intézmények nem tudnak működni, a politika hazugságokból fog állni, amit zsarolt és megfélemlített emberek vezetnek.
jan36
2024. május 09. 14:56
Hiába, na! A vér nem válik vízzé. Azok a fránya szoci-náci hagyományok! Azt az elfogott két szarvasmarhát jelölni kell unyós képviselőnek, és minden rendben lesz. Nehogy már a bíróság basztassa szerencsétleneket! Meg azok a borzalmas német börtönviszonyok!
Akitlosz
2024. május 09. 14:44
Pedig ez az egyetlen pár Németországban, aminek talán némi értelme és haszna van a németek számára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!