Dél-Korea betiltja a Kim Dzsongunt méltató TikTok-slágert

2024. május 21. 12:14

Dél-Korea közölte, hogy betiltja az észak-koreai propagandadalt, amely dicsőíti Kim Dzsongun diktátort.

2024. május 21. 12:14

Nyitókép: Vlagyimir Szmirnov / POOL / AFP

Dél-Korea közölte, hogy betiltja az észak-koreai propagandadalt, amely „barátságos apaként” és „nagyszerű vezetőként” dicsőíti Kim Dzsong Un diktátort. A szöuli médiafelügyelet szerint a zenei videó, amely áprilisi megjelenése óta a TikTok-on sláger lett, sérti az ország nemzetbiztonsági törvényét – írja a BBC.

 

A dal bálványozza Kim Dzsong Unt és dicsőíti őt”

 – áll a szöuli Korea Communications Standards Commission hétfői közleményében.

A biztonsági törvény blokkolja az észak koreai kormány honlapjaihoz és médiájához való hozzáférést, és bünteti a rezsimet támogató magatartásokat és beszédeket. A „Friendly Father” című zenei videó huszonkilenc változatát blokkolni fogják – közölte a bizottság, de nem részletezte, hogy ez hogyan történik. A döntést a dél-koreai Nemzeti Hírszerző Szolgálat kérésére hozták meg – tették hozzá.

„A videó tipikusan a Dél-Korea elleni pszichológiai hadviseléshez kapcsolódó tartalom, mivel a külvilággal való kapcsolattartás céljából működtetett csatornán került fel, és főként Kim egyoldalú bálványozására és dicsőítésére összpontosít” – közölte a szabályozó hatóság.

A videót itt tekintheti meg:

 

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antal-2
2024. május 22. 12:10
Dél Korea 2050-re kihal mert már egyáltalán nem szülnek és Kim Dzsong Un-ék puskalövés nélkül visszaveszik ami az övék.
Ehetős Odó
2024. május 21. 16:51 Szerkesztve
Igazi liberális demokrácia. Az idősebbek még emlékeznek rá, hogy Dél-Korea ugyanolyan szar diktatúra volt 40 évvel ezelőtt, mint a másik, csak az amcsik sok pénzt toltak beléjük, hogy háziasítsák őket. Szokás volt a gyárakban - talán odakint még ma is - hogy a művezető pofozta a munkásokat. Nálunk is volt ebből probléma, mert amikor megvették az egyik villamosgép-gyárunkat, próbálkoztak itt is. Ebből voltak az olyan félreértések, hogy a koreai művezető egy ilyen, sikertelen affér után így fordult a tolmácshoz: Say me, please, what does it mean “ha mégegyszer hozzám érsz, olyat lebaszok neked, hogy anyád se ismer rád, te sárga g*ci” és hasonlók. Úgyhogy az idősebbeket nem lepi meg a nagy koreai demokrácia megnyilvánulása.
vandor-58
2024. május 21. 16:03
Na ettől ha nem durran szét az a nagy feje. Akkor semmitől.
Csigorin
2024. május 21. 15:45
es akkor ok most miben jobbak? rendszerkonform velemenyed lehet Eszakon is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!