Boris Johnson egykori főtanácsadója szerint a „korrupt ukrán maffiaállam átbaszta a Nyugatot”

2024. május 10. 18:46

„Ennek következtében mindannyian meg fogunk baszódni” – fogalmazott Dominic Cummings.

2024. május 10. 18:46

Nyitókép: Adrian DENNIS / AFP

Boris Johnson volt főtanácsadója, Dominic Cummings csütörtökön szitkozódva támadta az Ukrajnának nyújtott nyugati támogatást – számolt be a POLITICO. Az „i” című lapnak adott interjújában Cummings kijelentette, hogy a Nyugatnak „nem kellett volna belemenni ebbe az egész hülye helyzetbe”, és azt állította, hogy az Oroszország elleni szankciók nagyobb hatással voltak az európai politikára, mint Moszkvára. A volt tanácsadó megrovóan nyilatkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökről és a második világháborús összehasonlításáról. „Ez nem az 1940-es év megismétlődése, ahol Zelenszkij az esélytelenebb Churchill” – mondta.

Ez az egész ukrán korrupt maffiaállam lényegében mindannyiunkat átvert, és ennek következtében mindannyian meg fogunk baszódni. Most is átbasznak minket, igaz?” 

fogalmazott. Egy későbbi tweetben Cummings „patyomkin” vezetőnek bélyegezte Zelenszkijt, ugyanakkor tagadta, hogy „tökfilkónak” nevezte volna. Azzal érvelt, hogy a háború csak erősítené az Oroszország és Kína közötti kapcsolatot, mondván, hogy a nyugati nemzetek „a világ legnagyobb termelőhatalmával való szövetségre kényszerítették”.

Cummings régóta kritikusan viszonyul Ukrajna támogatásához, és ez az álláspontja éles ellentétbe hozza őt régi főnökével, Johnsonnal, aki Zelenszkij és Ukrajna háborús erőfeszítéseinek hangos támogatója. A lapnak azt mondta, hogy a Nyugat nem küldött Vlagyimir Putyin orosz elnöknek olyan érdemi jelzést, amely visszatartaná attól, hogy egy újabb országot támadjon meg.

Milyen leckét adtunk neki? A lecke, amit Putyinnak tanítottunk, az az, hogy egy rakás kibaszott bohóc vagyunk” 

– állította Cummings.

 

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:46
🍓 ️ ­I­­g­­a­­z­­­i n­i­­m­­f­o­m­á­­­n­i­­­á­­­k­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
UpSalute
2024. május 14. 18:27
Ez a beteg balfasz volt az aki a Covid alatt először azt mondta nincs is pandemia majd azt tanácsolta, hogy csak simán hagyják meghalni az embereket. Aztán a lezárások alatt elmenekült és azt hazudta, hogy azért utazott el a családdal, hogy tesztelje a látását. Miközben Covid pozitív volt. Szóval nem csak beteg, de még sík hülye is. Kocsiba ül autózni vidékre 60 mérföldre, hogy tesztelje a látását? Te is a gyerekeddel kocsiban teszteled a homályos látásod 60 mérföldön keresztül? :D Aztán össze-vissza mocskolódott a Covid kezelésről holott ő is nagyban hibás volt. És amit a Brexit körül hazudozott már meg se említsük. Ez a fickó pont nektek való!!
a-gyar-2
2024. május 14. 16:50
Egy szép napon a nyugat majd ejti Ukrajnát, mint Afganisztánt. Eltűri majd, hogy az oroszoké legyen amit eddig elfoglaltak. Ukránok pedig ott maradnak a nyomorban s amint lehet a még épkézláb 40 - 50 en aluli lakosság elmenekül. A kínaiak pedig mindent megvesznek bagoert mint Afganisztánban.
B_kanya
2024. május 13. 14:13
"Palatin 2024. május 10. 20:54 • Szerkesztve Ez olyan mint, amikor egy iskolai osztályban a nagy pökhendi, izmos, mafla melákokkal szemben mindig a legkisebbiknek vannak a legjobb ötletei," És nem mellesleg a szomszédos szakközépiskolában tanul pár, küzdősportokban járatos, nyári gyakorlatokon már 6 számjegyű fizut kapó haverja, akiknek szívesen mesél D&D-t :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!