Sajtóhír: az OBI tulajdonosa megrendezte halálát és Oroszországba menekült

2024. április 19. 16:28

Újabb bizonyítékok kerültek elő.

2024. április 19. 16:28

Nyitókép: Oliver Berg/AFP

 

Németország újraindította a nyomozást Karl-Erivan Haubnak, az OBI áruházlánc társtulajdonosának 2018-ban az Alpokban történt rejtélyes eltűnése ügyében. Sajtóinformáció szerint 

a milliárdos meghamisította a halálát, és jelenleg Moszkvában él egy nővel, aki kapcsolatban állhat az orosz titkosszolgálatokkal.

Karl-Erivan Haub német milliárdos vállalkozó, az OBI és a KiK üzletláncok korábbi tulajdonosa, 2018-ban tűnt el síelés közben a svájci Alpokban. Eltűnése után a hatóságok hat napon keresztül keresték helikopterekkel és kutyás mentőcsapatokkal Haubot, de nem jártak sikerrel. 2021-ben halottá nyilvánították, akinek vagyonát a felesége és két gyermeke örökölte. 

Újabb bizonyítékok alapján, azonban Karl-Erivan Haub hamisította halálát és jelenleg Moszkvában él 20 évvel fiatalabb szeretőjével, aki kapcsolatban állhat  az FSZB- vel.

A Forbes 2018-as eltűnésekor 6,4 milliárd dollárra becsülte az 58 éves üzletember vagyonát. Eltűnése után testvére, Christian Haub, vette át az üzelet. A kölni ügyészség most nyomozást indított Christian Haub ellen, hamis tanúskodás miatt, mivel  a gyanú szerint bizonyítékai lehetnek arról, hogy a halottnak nyilvánított bátyja még életben van.

Az elmúlt években már röppentek fel olyan hírek, miszerint Haub él. Állítólag Moszkvában a térfigyelő kamerák azonosították. Sőt, az a verzió is keringett, hogy Haub az oroszoknak dolgozott, mint befolyási ügynök, ismeretségét Oroszország javára használta fel a politikai és gazdasági életben.

A most megjelenő hírek szerint Haub nyilvánvalóan nem halt meg 2018 áprilisában, hanem a Matterhorn déli lejtőin átsíelt Olaszországba, majd onnan Moszkvába szökött Veronika Ermilova nevű szeretőjéhez. Erre bizonyíték lehet, hogy az eltűnése előtti három napban Haub 13-szor hívta fel Ermilovát. Sőt az egyik beszélgetésük több mint egy óráig tartott. A hölgy egy sítáborokat szervező szentpétervári cég igazgatója, amely 2018-ban többször szervezett kirándulásokat a Svájcba. Egy korábbi rendőrségi vizsgálat is leírja, hogy Haub élete szorosan összefonódott a titokzatos orosz hölgyével, aki „vékony sportos, vállig érő barna hajjal, sötét szemekkel és széles mosollyal”. Róla korábban az a hír járta, hogy az orosz titkosszolgálatnak dolgozik. 

 

 

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:42
🍓 ️ ­A­­ ­d­­ö­­g­ö­­­s­­­ ­­­l­­á­­­n­­­y­o­k­­ ­­v­á­­­r­­­n­­­a­­­k­ ­­r­á­­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­.­­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­­­𝗡
sentimental
2024. április 20. 12:50
zsarolni jó volt...
Mich99
2024. április 20. 11:45
"aki kapcsolatban állhat az orosz titkosszolgálatokkal"... Ügyes kiss farkinca. Írhattak volna CIA-t is, de mit csinál akkor Oroszországban...?!
verkez
2024. április 20. 11:07
Ürgebőrt találtak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!