Orbán Viktor felszólalt az Európai Parlamentben – mutatjuk a részleteket!

2024. április 16. 18:28

Leszögezte, mindenkinek a határokon kívül kell maradnia mindaddig, amíg ügyükben döntés nem születik.

2024. április 16. 18:28
null

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor Mateusz Morawiecki korábbi lengyel miniszterelnökkel és Fabrice Leggerivel, az EU határvédelmi ügynöksége, a Frontex korábbi vezetőjével, a francia jobboldali Nemzeti Tömörülés (RN) párt listavezetőjével az Európai Parlamentben tartott nyilvános beszélgetést.

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig. 

Amíg ez a kérdés nincs megválaszolva, addig semmilyen migrációval kapcsolatos uniós rendelkezés nem működik

– jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben kedden.

A kormányfő kijelentette: akármilyen ötletek látnak is napvilágot az uniós migrációs és menekültügyi csomaggal kapcsolatban, a menekültügyi eljárás ideje alatti uniós tartózkodás kérdését meg kell válaszolni. Ez a vörös vonal. Ha ez a pont nem teljesül, minden más megoldatlan marad – mondta.

„Ha nem vagyunk elég bátrak ahhoz, hogy kimondjuk: mindenkinek a határokon kívül kell maradnia mindaddig, amíg ügyükben döntés nem születik, bármilyen más határozatot is hozunk, az nem fog működni” 

– húzta alá a miniszterelnök.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 159 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:09
🍓 ️ ­­­A­­ ­­d­­ö­­g­­ö­­s­­­ ­­­l­á­n­­y­­­o­k­­­ ­v­­­á­­r­n­a­k­­­ ­­r­á­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­­.­­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­­𝗨­𝗡
auditorium
2024. április 17. 11:20
Miutàn màr 2x bejelentkeztem, megnézném-meghallgatnám OV felszólalását az EU-P-ben videón , de NEM lehet megnézni. T A nyugati TV-hiradók elhallgatták ,h. Brüsszelben megtagadta a török származású Polgármester a termeket a konzervativ pártoktól, három alkalommal. Ezt csak a magyar média közölte, a nyugati polgároknak fogalmuk sincs erről a szólásszabadság tiltásáról. Ma NAGY nap lesz Brüsszelben , Tunéziából délután megérkezik Meloni is az EU-Tanácsra, aki egyébként rosszallását fejezte ki a tiltott konferencia miatt. A közrendre veszélyes széljsőbalos anarchista elemek a Parlament előtt gyülekeztek, ők szokta ERŐSZAKOSKODNI a rendőrséggel és az ellenzéki pártok képviselőivel, nem pedig OV vagy Farange, Marine, Alice vagy Salvini. Nem lehet tapsolni a mostani hezitáló és mindenben engedékeny EU-vezetésnek. Rebesgetik Drághit is utódként , aki felismerte, h. OV politikája sokban hasonlit Macronéra, mert ésszerűbb európai érdekű vezetést akarnak.
Valodi
2024. április 17. 09:50
ipolypart2 01:15 ... höhöhö - személyeskedésnél nem telik többre? De még nem válaszoltál! Ki is írta ezt - Orbán vagy Soros? "Annak érdekében, hogy a terv átfogó legyen, annak ki kell terjednie Európa határain túl. Kevésbé bomlasztó és sokkal kevésbé drága, ha a potenciális menedékkérőket jelenlegi helyükön vagy ahhoz közel tartjuk."
citromosParizer
2024. április 17. 07:25
Recibroki, ha ennyire aggódsz a demokráciáért, jelentkezhetsz a gazdádnál szemkilövetésre. amúgy megint le vagy marardva pár brosúrával, mert brüssszeli Gelgő csöves hisztijét, már a legtöbb lipcsi és komcsi is elítéli. te meg továbbra is fullban nyomod a korábbi verziót. szedd már össze magad, te szerencsétlen :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!