„Ez teljes agyrém. Ez egy zsákutca” – kibukott a szakértő Zelenszkij rendelete miatt

2024. április 25. 21:22

A döntés arra sarkallja a külföldön élő ukránokat, hogy inkább lemondjanak az ukrán állampolgárságukról – értékelt Anton Bendarjevskiy Oroszország-szakértő.

2024. április 25. 21:22

Nyitókép: Facebook

Április 23-án az ukrán kormány hozott egy rendeletet, amely megtiltotta, hogy a 18-60 év közötti férfiak – akik legálisan amúgy nem hagyhatják el az országot –, a külföldi ukrán külképviseleteken megújíthassák az irataikat – olvasható Anton Bendarjevskiy Facebook-bejegyzésében. Az Oroszország-szakértő szerint ezután ha valakinek lejár a útlevele, – amellyel legálisan külföldön tartózkodik – nem kaphat újat, és vissza kell mennie Ukrajnába.

Ahonnan ugye nem fogják újra kiengedni, mert hát 18 és 60 év közötti férfi”

– írja a szakértő, aki úgy véli: mindez leginkább arra sarkallja a külföldön élő ukránokat, hogy inkább lemondjanak az ukrán állampolgárságukról, és szerezzenek egy európai, vagy más országbeli állampolgárságot. „Ez teljes agyrém. Ez egy zsákutca” – olvasható a bejegyzésben.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Demkó Attila

Facebook

Idézőjel

A következő napokban kiderül, van-e az oroszoknak elég ereje, hogy kiaknázzák ezt a győzelmet.

Ahogy egy korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, már külföldön is egyre kevésbé vannak biztonságban a katonakorú ukránok, hiszen Lengyelország után Litvánia is hazatoloncolná a hadköteles korú ukrán férfiakat. Ismert, a napokban a Lengyel védelmi miniszter fogalmazott úgy, hogy „elég dühítő látni a kávézókban ülő hadköteles korú férfiakat, míg mi Ukrajnát segítjük”.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:13
🍓 ️ ­A­­ ­­d­­ö­­g­­­ö­­­s­­ ­­­l­­á­­­n­­­y­­­o­k­­ ­­­v­­­á­r­­n­­a­k­­ ­r­­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­­.­­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­𝗙­𝗨­­𝗡
ptrfarkas43
2024. április 26. 15:16
Minden élet számít, ja nem. Amikor megkülönböztetik az eu ban a szír és az ukrán menekültet akkor kimondásra kerül, hogy a király meztelen.
Zsolt75
2024. április 26. 07:53
Kit érdekel az ukrán élet? Kirtatják őket az oroszokkal, majd belépve az euba megtöltik a helyüket kezelhetőbb afrikai gyapotszedővel. Megnézném majd a maradék banderista fejét.
Jack Reynor
2024. április 26. 07:35
Nem tudnak lemondani az állampolgárságukról, csak Ukrajna területén. Ennyit ér ez a szagértő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!