CIA-vezér: Amerika segítsége nélkül az év végére elveszítheti a háborút Ukrajna

2024. április 19. 12:02

William Burns az amerikai törvényhozóknak beszélt erről.

2024. április 19. 12:02

Nyitókép: illusztráció (gettyimages.com)

 

A CIA igazgatója, William Burns Washingtonban arról beszélt amerikai politikusok előtt: Ukrajna ez év végéig elveszítheti a háborút, ha az Egyesült Államok nem adja meg a támogatást az oroszokkal harcban álló országnak.

Burns azt állítja: amennyiben megkapja a katonai segítséget Kijev, mind gyakorlatilag, mind „pszichológiailag”, az ukránok képesek lesznek kitartani 2024 folyamán, 

szembe szállva Putyin azon „arrogáns” felfogásával, hogy az idő neki dolgozik.

Ellenben – mondja a CIA igazgatója – ha az amerikai Kongresszus nem szavazza meg Ukrajna támogatását, a kép sokkal sötétebb, és akkor „megvan a nagyon is valós veszélye, hogy az ukránok veszítenek a harcmezőn 2024 végére, vagy legalábbis Putyin olyan helyzetbe kerül, hogy ő diktálhatja a politikai megegyezés feltételeit”.

Amerikai vezetők sora, köztük Joe Biden elnök is támogatja és sürgeti a Kongresszust,

hogy döntsön Ukrajna támogatásáról. A republikánus többségű szövetségi Képviselőházon a sor, hogy döntés szülessen a régóta húzódó ügyben.

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:42
🍓 ️ ­­­A­ ­d­­­ö­g­­­ö­s­ ­l­­á­­­n­­y­o­­­k­­ ­­v­­á­r­­n­­­a­­­k­ ­­­r­­­á­­­d­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­.­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­𝗡
Akitlosz
2024. április 19. 15:44
Minél előbb annál kevésbé rossz. Nem? Minél hosszabba háború annál többet bukik nem csak Ukrajna, hanem az egész vadnyugat.
Teréz Pitykéz
2024. április 19. 15:36
Ha pénzt adtok akkor is elveszíti… kell a pénz a farok zongorista sleppjenek! Küldjétek csak küldjétek… feneketlen vödör a projekt
KBA98
2024. április 19. 15:35
Szerintem meg már réges rég elvesztette!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!