Vasárnap Varsóban bukott a Zorbán!

2023. október 17. 09:54

Ilyen sok, ennyi frusztrációval telt év után minden kis sikernek örülni kell.

2023. október 17. 09:54
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
PestiSrácok.hu

„Lengyelország választott – és a baloldal örül, mint majom a farkának. »Lengyelország visszatér Európába!«, és hasonló szlogenek pattognak. Csak közben nem vesznek észre valamit…Pontosabban sok mindent nem vesznek észre, illetve nem gondolnak végig. Ezekre mindjárt kitérek. De legelsősorban: olyannyira a varsói események hatása alá kerültek a magyarországi balosok, hogy már azt is elfelejtik, hogy ez Varsóban történt. Már annyira ujjonganak, mintha ők győztek volna, itt, Budapesten. Mintha sikerült volna legyőzniük a Zorbánt, a patásördögöt, a váli-völgyi taschenhitlert…

Ezt is ajánljuk a témában

OK, valahol megértjük a lelkesedésüket. Ilyen sok, ennyi frusztrációval telt év után minden kis sikernek örülni kell. Akkor is, amikor Szlovéniában vagy Csehországban bukik meg a Zorbán, akkor is, amikor Spanyolországban vagy Franciaországban nem sikerül győznie, és akkor is, amikor Szlovákiában kap ki. Hopp, ott épp nem így történt, csak Jávor Benedek fantáziavilágában… Szóval, amikor valamelyik másik országban nem Orbán Viktor szövetségese alakíthat kormányt, ezek a szerencsétlen, nyáladzó idióták menten a nadrágjukba csöppennek (Dobrev és Cseh esetében nem egészen a nadrágjukba, vagyis… talán de, ki tudja…), és csak lassan jönnek rá, hogy nem, Orbán nem bukott meg, továbbra is ő Magyarország miniszterelnöke.”

Nyitókép: AFP/ANDRZEJ IWANCZUK

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek a Lengyel választás aktában.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Göby
2023. október 19. 14:10
"Vasárnap Orbán pofont kapott a lengyelektől" ... "Vasárnap Varsóban bukott a Zorbán!" ... Vasárnap a Lengyelek saját maguktól kaptak pofont ... majd 1,2 év múlva jön a kormányváltó hangulat ... debil Polak bratanki ...
bokrosbirka
2023. október 18. 12:52
Drodzy polscy bracia chrześcijanie! Z ciężkim sercem żegnamy Was jako chrześcijan. wkrótce powstanie rząd Tuskó i nawróci was na wiarę buzułmańską. Za kilka kiepskich euro porzuciłeś wiarę i wystawiłeś tyłki przez okno na rzecz buzułmanów. Dobra rada, zabierz ze sobą wazelinę!
Gabesz21
2023. október 18. 12:34
Vasárnap Varsóban bukott a Zorbán. Kedden a kínai elnökhöz menekült és kért politikai menedékjogot, majd Putyinnal tárgyalt egy budapesti ellenforradalomról.
salátás
2023. október 18. 07:59
A demokrácia legragyogóbb napja lesz,amikor nem a legtöbb szavazatot kapó párt alakít kormányt,hanem az összes többi összeáll valami izévé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!