Kétezer éves gyerekcipőt találtak Ausztriában

2023. szeptember 21. 19:47

A lábbeli kifejezetten jó állapotban van.

2023. szeptember 21. 19:47

Kétezer éves, rendkívül jó állapotban fennmaradt gyerekcipőt találtak a régészek Ausztriában – írta meg a CNN.

A bőrcipő mérete nagyjából 30-asnak felel meg. A régészek szerint a Dürrnberg falu közelében megtalált lábbeli az időszámításunk előtti 2. században készült. Kiderült, hogy ahol a cipőt megtalálták, már a vaskortól kezdve sóbányászattal foglalkoztak az ott élők. Ez is hozzájárulhatott a gyerekcipő épségben maradásához, hiszen

a só jól konzerválja a szerves maradványokat.

„Dürrnbergi kutatási tevékenységünk évtizedek óta értékes leletekkel szolgál a legkorábbi bányászati tevékenységek tudományos feltárásához. A megtalált cipő állapota kiemelkedő” – írta a Német Bányászati Múzeum kutatási osztályának vezetője, Thomas Stoellner.

Nyitókép: Deutsches Bergbau-Museum Bochum

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2023. szeptember 22. 08:28
3 hónapos hír, a képek megjárták a világ- és magyar nyilvánosságiot
pipa89
2023. szeptember 22. 07:38
Hümm, a tulajdonos az enyészeté lett, de a kis lábbeli megmaradt az utókornak révedezni olyan időkről, amikor az ember még emberként élt és a nagy jólét nem ment az agyára...
need-info
2023. szeptember 21. 22:05
A talpán egy pipa volt látható a következő felirattal : made in China.
KOMAX
2023. szeptember 21. 21:06
Hol? Egy pincében?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!