Politico: Ukrajnának kevés ideje maradt

2023. augusztus 17. 14:57

A brüsszeli lap szerint a konfliktus „tovább fogyasztja az így is türelmetlen szövetségesek türelmét”.

2023. augusztus 17. 14:57

Harmadik hónapja tart az ukrán ellentámadás, mégsem sikerült igazán jelentőségteljes, átütő sikert elérni. tovább fogyasztja az így is türelmetlen szövetségesek türelmét, és akik egyébként csak saját magukat okolhatják a lassú haladásért – ezzel a felütéssel indul a Politico elemzése az ukrán ellentámadás jelenlegi állapotáról, amellyel kapcsolatban egyébként azt írják:

mindig is túl magasak voltak az elvárások”.

A brüsszeli arról ír: az ukrán vezetők a szövetséges kormányok felelősségét hangsúlyozzák, akik túl sok reményt fűztek az ellentámadás sikerességéhez – ebben egyébként nagy szerepe volt a ukránok szerint a hurráoptimista nyugati médiának, amely többször inkább vágyvezérelt módon közelítette meg az ellenoffenzíva kérdését. 

Kijev azonban szintén felelős ebben”

– hangsúlyozza a Politico szerzője, aki szerint Ukrajna nem fogta fel azt, hogy az orosz hadsereg a kezdeti kudarcokból levonta a tanulságot, és mind a gyalogság, mind a páncélozott hadviselés megfelelően változtatott a taktikáján. 

Ukrajnának így most már kevés ideje maradt, hogy a tél beállta előtt áttörjön az orosz vonalakon, hosszú hetek alatt csak néhány kilométert haladtak előre. Ráadásul a brüsszeli lap arra is figyelmeztet, hogy a jövőre esedékes amerikai elnökválasztás miatt jóval valószínűbb, hogy az amerikaiak kevésbé fogják figyelemmel kísérni az ukrán eseményeket. 

Nyitókép: Tobias Schwarz / AFP

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. augusztus 18. 07:09
Szóval a Politico beismeri, hogy vágyvezéreltek voltak, majd ezért az ukránokat okolja.
régilaci
2023. augusztus 17. 21:01
Ezt sokszor elmondják, és aztán megy az újabb segély, meg a fegyver. Úgy tesznek, mintha az ukránok valami független ország lennének, és nem a tengerentúlról vezényelnek az ukrán hadsereget.
Csigorin
2023. augusztus 17. 19:13
addig meg kinyirnak parszazezer ukit, bidennek kellenek a szavazok
google-2
2023. augusztus 17. 17:20
Amerika nemsokára azzal lesz elfoglalva, hogy a saját halottait vezesse újból az urnákhoz valahogy, törődik is ő az ukránok veszteségeivel! Ugyanmár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!