Nem tudják a fertőzés okát, de többen meghaltak Lengyelországban legionáriusbetegségben

2023. augusztus 24. 14:06

Súlyos tüdőgyulladással járó legionáriusbetegségben meghalt öt ember a délkelet-lengyelországi Rzeszów város kórházaiban.

2023. augusztus 24. 14:06
PNEUMONIA, X-RAY

Négyen - idősebb, egyéb megbetegedésekben is szenvedő emberek - Rzeszów három különböző kórházában hunytak el szerdai közlemények szerint. Az ötödik fertőzött, egy 79 éves asszony haláláról csütörtökön Grzegorz Materna, a városi kórház igazgatója tájékoztatta a PAP hírügynökséget. 

Jaromir Slaczka, a rzeszówi egészségügyi hatóság vezetője csütörtökön közölte: eddig 76-szor állapították meg a fertőzést a Rzeszówban, illetve a környékbeli járásokban működő kórházakban ápolt betegeknél. A legtöbb, 54 eset a rzeszówi egészségügyi intézményeket érinti. A fertőzések forrását még nem állapították meg. 

Rzeszówban a helyi hatóságok vízminták vételét rendelték el a városi vízvezetékrendszerből, kikapcsolták a szökőkutakat, valamint az utóbbi napok hősége miatt működő párakapukat. Csütörtökre virradóan a Kárpátaljai vajdasági hivatal rzeszówi székhelyén összeült a válságstáb, a tanácskozáson részt vett Katarzyna Sójka egészségügyi miniszter is.

(MTI)

Nyitókép: CAVALLINI JAMES / BSIP / BSIP via AFP
 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyurcsany-embere
2023. december 22. 19:05
Egyszerűen csak takarékoskodtak a gázzal és 60 fok alatt volt a bojler! Erre nem árt figyelni!
alenka
2023. augusztus 27. 17:20
Sok arra az ukrán SÁSKA....
survivor
2023. augusztus 25. 12:43
Meg UV-zni a levegőt és vizet es. Vagy forralni. Ez egy Gram-negatív pálca/baktérium , na. Mit vagytok beszarva. Ez RÉGI ügy....
survivor
2023. augusztus 25. 12:39
Klórozni kő a vizet....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!