Már Berlinben is Mohamednek hívják a legtöbb újszülöttet

2023. május 11. 07:55

Ahogyan számos más nyugati országokban, úgy Németországban is folyamatosan egyre népszerűbbé válik a Mohamed név.

2023. május 11. 07:55
null

Németország nagyvárosai közül Berlinbe a Mohamed állt az újszülötteknek választott leggyakoribb nevek listája élén 2022-ben, de az olyan városokban is egyre népszerűbb, mint Hessen és Bréma – derült ki a Német Nyelvtudományi Társaság héten közzétett éves felméréséből. Az adatok azt mutatják, hogy

az ország gyors demográfiai átalakulás előtt áll,

és az iszlám nevek terjedése csak az egyik tényezője ennek a tendenciának. A legtöbb nagyvárosban például a gyerekek többsége migrációs hátterű, köztük Hamburgban is.

Összességében a német iskolarendszerben a gyermekek 38 százaléka migrációs hátterű, ami túlterhelte az iskolákat, és az olvasási és matematikai eredmények általános romlásához vezetett – írta korábban a Remix News. Az iskolákon belüli növekvő sokszínűség másik negatív hatása, hogy a diákok közötti konfliktusokhoz, az erőszak növekedéséhez vezet.

Németország keleti és nyugati része között is jelentős különbségek vannak. Nyugaton a Mohamed mellett a legnépszerűbb nevek a Noé és a Matheo, amelyek bibliai vonatkozásúak, míg keleten az olyan hagyományos német neveket kedvelik, mint az Emil és a Karl.

Országos szinten továbbra is a Noé áll a rangsor élén. 

Mohamed egyre népszerűbb név Nyugat-Európában máshol is. Franciaországban minden ötödik újszülött iszlám nevet visel, a Mohamed a legnépszerűbb. Tovább Brüsszelben is ez a leggyakoribb fiúnév, amelyet az újszülötteknek adnak.

Nyitókép: Paul Zinken / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2023. május 11. 19:22
Veszélyes egy ilyen hajolgató ember mögött, főleg kaja után.
Naten
2023. május 11. 18:04
Sok sikert a társadalmi öngyilkossághoz!
Jabu
2023. május 11. 12:49
Hát ez van, a keresztények nem óhajtanak szaporodni. Hozzá kell szokni.
TJani
2023. május 11. 12:26
sürgősen el kell kezdeni építeni nyugat felől a kerítést.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!