WHO: Halálos áldozatot szedett a madárinfluenza Dél-Kínában

2023. április 12. 11:31

Ez az első regisztrált eset, hogy valaki madárinfluenzába halt bele – figyelmeztetett az Egészségügyi Világszervezet.

2023. április 12. 11:31
null

Az Aljazeera számolt be arról, hogy egy 56 éves kínai nő életét vesztette nemsokkal azután, hogy diagnosztizálták nála a madárinfluenza H3N8-as törzsét. A lap hozzátette, hogy a H3N8 törzs az egyik leggyakrabban előforduló altípus a madaraknál. Emberi szervezetben tavaly tavaszig nem mutatták ki: Azonban áprilisban és májusban két ember is megbetegedett a kórokozótól Kínában.

A WHO közleményében azt írta, hogy a dél-kínai nő már korábban is betegeskedett, többek között rákos volt, súlyos tüdőgyulladással került kórházba februárban, majd márciusban meghalt.

„Az esetet a súlyos akut légúti fertőzések (SARI) felügyeleti rendszerén keresztül fedezték fel. A bejelentés időpontjában egyetlen közeli hozzátartozójánál sem jelentkeztek a betegség tünetei” – áll a WHO hétfői közleményében.

Baromfipiacokon kaphatták el a fertőzést

Mindhárom, H3N8 vírussal fertőződött esetnél feltételezik, hogy

baromfipiacokon kerültek kapcsolatba a vírussal.

Az ENSZ egészségügyi szervezete szerint a kínai kormány fokozta a vírustörzs megfigyelését, de úgy vélik alacsony a további fertőzés kockázata. Nem kell járványtól tartani – hangsúlyozták a közleményben.

Nyitóképen: Egy kínai piac. Illusztráció. Fotó: Pixabay

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NeMá
2023. április 12. 18:49
Mindig kina?
Marianer
2023. április 12. 18:12
Akkor most majd rettegnünk kell a cinkéktől?
Dobrevita
2023. április 12. 16:13
Hisz még valaki ennek a WHO nevű áltudományos terror szervezetnek?! Ugyan az a mantra, mint a covid-nál: Kínából, piacról. Szánalmas!
fado
2023. április 12. 15:05
Az ENSZ egészségügyi szervezete szerint a kínai kormány fokozta a vírustörzs megfigyelését, de úgy vélik alacsony a további fertőzés kockázata. Nem kell járványtól tartani – hangsúlyozták a közleményben. Ezt mondták a Covidnál is. Mindenki meneküljön amerre lát
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!