Dárdai elárulta, mi kell ahhoz, hogy újra edző legyen

2023. február 01. 14:13

A kérdés azután merült fel, hogy egykori csapata, a Hertha menesztette sportigazgatóját a hétvégi vereség után.

2023. február 01. 14:13
null

A Hertha BSC a hétvégén menesztette Fredi Bobic sportigazgatót miután a csapat szombaton 2-0-ra kikapott a vendég Union Berlintől a fővárosi rangadón a német labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában.

Bobic 2021 júniusa óta töltötte be a tisztséget, ő felelt az átigazolásokért és a keret kialakításáért, annak váltotta le Dárdai Pált a vezetődezői posztról. A Hertha 2019 óta hiába költött 374 millió eurót az együttes megerősítésére, jelenleg a kiesést jelentő 17. helyen áll a tabellán. Hátránya két pont az osztályozós helyen lévő VfL Bochummal szemben.

A magyar edzőt a történtek után megkereste a Kicker.

„Amikor edzőként kapok egy ajánlatot, azt kell éreznem, hogy a feladat illik hozzám. Nem vagyok az a típus, aki csak úgy elfogad egy munkát. Motiváltnak kell lennem. Mindegy, hogy a Bundesligában, a másodosztályban vagy az utánpótlásban. Őszinte emberekre van szükségem magam körül. Ha ez adott, belevágnék, akár azonnal.

 – jelentette ki Dárdai az interjúban.

Arról is beszélt, edzői munka nélkül sem unatkozik, hiszen három fia van, akik mind fociznak.

Néha meghívnak a magyar válogatotthoz vendégként, és előadásokat tartok a magyarországi edzői licenceken is – beszélt további feladatairól az egykori magyar szövetségi kapitány.

Nyitókép: Ralf Ibing / dpa Picture-Alliance / AFP

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. február 01. 19:22
Nekem szimpatikus figura, kár, hogy a cancel culture során már a klubhűség szobrait is beszedték és neki erről nem szóltak. Nem lepne meg, ha a z edőt is lapátra tennék (2-3 vereség és mehet is), ha Dárdai vállalná, de nyilván kiesni nem szeretne, az átigazolásnak tegnap volt vége, úgyhogy kemény menet lesz.
nemmondom
2023. február 01. 18:45
Dárdai a három fiából labdarúgót nevelt. Talán ez a vonal amelyben a legjobb, fiatalokkal kellene foglalkoznia, beágyazottsága alapján Németországban. Ilyen hosszú távollét - összesen egy csapatnál - ezt predesztinálja.
amca
2023. február 01. 16:57
Hun válogat repül Azerba. Riporter: Mi lez ,ha vereség ? Dárdai: Akkor kint maradok Bakiba. Vége : Vereség. Na ,ennyit Emberünk szakmai ,meg erkölcsi tudásáról. Meg a szavahihetőségről. Meg a tudásáról.
zakar zoltán béla
2023. február 01. 16:48
Tírdjeplőknek kolhozban a helye!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!