Mindeközben a fejlett Nyugaton: négyszer rálőttek egy zsinagógára Essenben

2022. november 20. 19:15

Még keresik az elkövetőt.

2022. november 20. 19:15
null

Szemtanúk szerint összesen négyszer nyitottak tüzet egy zsinagógára a németországi Essenben – számolt be a V4 Agency. A portál szerint a támadásban senki sem sérült meg, de

a hatóságok szerint politikai vagy vallási indíttatású lehetett a fegyveres támadás.

A lövések az üvegezett bejárati ajtót találták el, így valamennyi golyó az épületen belül ért földet.

Még keresik az elkövetőt

Herbert Reul, a tartomány belügyminisztere a sajtónak azt mondta: „Mélységesen megdöbbentett az esseni régi zsinagóga elleni támadás. A zsidó közösség biztos lehet abban, hogy mindent megteszünk az elkövető mielőbbi azonosítása érdekében.” A belügyminiszter azt is elmondta, hogy egy biztonsági kamera rögzítette a támadást, de a kép minősége olyan rossz, hogy időbe telik, amíg azonosítani tudják az elkövetőt.

Nyitókép: Twitter

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olvass
2022. november 21. 15:55
"A zsidó közösség biztos lehet abban, ... mindent megteszünk az elkövető mielőbbi azonosítása érdekében.” Húsz évvel ezelőtt ez még úgy végződött volna, hogy "... mindent megteszünk, hogy ilyen többet ne fordulhasson elő". Most már csak a "... mielőbbi azonosítás érdekében". Komoly fejlődés. A "zsidó közösség" most már nyugodtan hajthatja álomra a fejét.
budapesti
2022. november 21. 11:35
"Essen, essen, essen." Csak ne ballib szellemi moslékot, mert attól beteg leszel. "Sehr krank."
Backstab
2022. november 21. 11:32
Egyedulallo elkoveto psziches bajjal. Mar tudom elore.
letsgobrandon
2022. november 21. 11:14
Orbán ? .. már megint
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!