Engedélyezték Kínában a belélegezhető koronavírus-vakcinát

2022. szeptember 05. 10:04

A különböző engedélyek miatt egyelőre kérdéses, hogy mikor kerül piacra.

2022. szeptember 05. 10:04
null

Zöld utat kapott Kínában a Cansino Biologics vállalat adenovírust tartalmazó, belélegezhető koronavírus elleni vakcinája a Nemzeti Orvostechnikai Termékfelügyelettől. A felügyelet vészhelyzeti felhasználásra, emlékeztető vakcinaként engedélyezte a termék használatát – írta a Reuters.

Több új, emlékeztető vakcinát is engedélyeztek

A Cansino közleménye szerint az engedélyezés pozitív hatással lesz a vállalat teljesítményére, feltéve, hogy az érintett kormányzati szervek megvásárolják és használják is majd terméküket. Ugyanakkor jelezték, egyelőre bizonytalan, mikor kerülhet piacra a vakcina, mivel további engedélyekre van szükség, az értékesítés pedig a COVID-19 hazai és külföldi helyzetétől, valamint Kína oltási arányától is függ – tették hozzá.

A Reuters emlékeztetett, hogy Kína nemrég soron kívül engedélyezte a Livzon Pharmaceutical Group emlékeztető vakcináját is, amely egyike annak a két új terméknek, amely több mint egy év alatt „megtisztította az országot a betegségtől”.

Ismét fellángolt a járvány Kínában

Mint ismer a Covid-járvány nemrégiben újra fellángolt az országban, melynek következtében a 12 milliós Sencsent és a 21 millió Csengtu város lakosságát is zárlat alá helyezték. Kínában jelen állás szerint az emberek 90 százaléka kapta meg a koronavírus elleni vakcina első adagját, míg a második, emlékeztető dózist pedig 60 százalékuk – írja a portál.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2022. szeptember 05. 11:59
Na végre! Ez hiányzott. Az utolsó kő(záró) a viruselhárító bombához. Sanghaj fölé egy bomba elég a vírus ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!