Könnyű összetéveszteni a koronavírust a megfázással

2022. augusztus 15. 21:30

A torokfájás és a reggeli fáradtság árulkodó tünet lehet.

2022. augusztus 15. 21:30
null

Tim Spector professzor, a Covid Zoe alkalmazás elkészítője arra figyelmeztetett, hogy a torokfájás és a reggeli fáradtság  is a fertőzés jele lehet.

A szakember elmondta, hogy

a torokfájás az utóbbi időben már gyakrabban jelentkezett a koronavírussal fertőzött embereknél, mint a szokásos megfázás esetén

 – hívta fel a figyelmet Independent

Ismét emelkedik a fertőzöttek száma az Egyesült Királyságban

Az Egyesült Királyságban a július 14-ig tartó héten 7 százalékkal, közel 3,8 millióra nőtt a koronavírus-fertőzések száma az előző heti 3,5 millióról – derül ki a Nemzeti Statisztikai Hivatal adataiból. Ez az összes fertőzésre vonatkozó legmagasabb közlés április közepe óta, de még mindig elmarad a március végén elért 4,9 milliós rekordtól – emlékeztetett a portál.

„Jelenleg kétszer annyi koronavírusos megbetegedés van az országban, mint közönséges megfázás. Az arány még soha nem volt ilyen magas. A tünetek nagyjából ugyanazok, kivéve az általában nagyobb fáradtságot és torokfájást” – fogalmazott Spector, aki azt tanácsolja, hogy

amennyiben jelentkeznek a tünetek, érdemes rögtön elvégezni egy tesztet.

„Egy új tanulmány szerint az omikron BA4 és BA5 variánsai amellett, hogy kikerülik a meglévő immunvédelmet, másrészt semlegesítik annak egy részét – ismertette a professzor.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Muki46
2022. augusztus 16. 10:17
Aggódnak az oltó paraziták, hogy mindenki többnszörösen védett lett magától, a szarjuk nélkül.
szodabár
2022. augusztus 16. 07:05
Vicces, hogy akik eddig be voltak fosva, maszkban aludtak és most lettek vírusosak, azok nem tesztelnek, mert úgyis azok. Nem hordanak maszkot, mert már túl vannak rajta és leszarják a többieket. Éljen a keresztényi szeretet ésvagy emberszeretet. Mindenki válasszon, aki érintett.
kozmosz
2022. augusztus 16. 05:03
A monkeypoxot meg a ráfázással.
Békés
2022. augusztus 16. 04:50
A CDC változtatott a protokolon, már se karantén se pcr teszt sem kell. Ez mikor lesz itt hír?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!