Az Amerikai Kollégiumi Atlétikai Szövetség „egyöntetűen” támogatja a transznemű sportolókat

2021. április 13. 16:12

Nem rendezhetnek olyan hivatalos egyetemi sporteseményt Amerikában, ahol megtagadják a férfinak született sportolók női versenyen való indulását – adta hírül a The Daily Wire.

2021. április 13. 16:12
null

Miközben Amerika-szerte női sportolók százai küzdenek azért, hogy biológiai férfiak ne versenyezhessenek velük, addig az amerikai Országos Kollégiumi Atlétikai Szövetség (NCAA) bejelentette, hogy egyértelműen támogatja a transznemű diák-sportolókat – adta hírül a The Daily Wire.

Az NCCA nem aggódik, hogy a transznők sorra verik a női sportolókat

Az NCAA hétfőn hozta nyilvánosságra azt a nyilatkozatát, melyben leszögezi, hogy „egyértelműen támogatja a transznemű közösségeket”, és nem fejezte ki aggályait amiatt, hogy a biológiai férfinak született transznők rendszeresen győzedelmeskednek nőnek született társaik fölött azokban a sportágakban, ahol elindulnak. 

Ez az elkötelezettség a befogadás és a tisztességes verseny értékein nyugszik” – írja az NCAA.

Az NCAA szerint a tesztoszteron-megvonás elegendő

„Az NCAA régóta elkötelezett amellett, hogy inkluzívabb utat biztosítson a transzneműek részvételéhez az egyetemi sportokban” – mondta az NCAA. „A mi megközelítésünk szerint az, hogy a transznemű nőknek tesztoszteron szuppressziós kezelést kell lefolytatniuk a női sportágban történő versenyzéshez elegendő az esélyek kiegyenlítésére. Ez a megoldás a kérdéskör most fejlődő tudományának is megfelelő eljárás, és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, valamint az Egyesült Államok Olimpiai és Paralimpiai Bizottságának részvételi politikájában is rögzítve van.

Az Egyesület legfőbb irányító testületeként egyértelmű elvárásunk, hogy minden diák-sportolóval méltósággal és tisztelettel bánjanak. Elkötelezettek vagyunk annak biztosítása mellett, hogy az NCAA bajnokságok nyitottak legyenek mindazok számára, akik megszerzik a jogot, hogy versenyezzenek rajtuk”

„A bajnokságok helyének meghatározásakor az NCAA tehát előírja, hogy csak azokat a helyeket lehet kiválasztani, ahol a vendéglátók elkötelezik magukat a biztonságos, egészséges és megkülönböztetéstől mentes környezet biztosítása mellett” – mondta a kommüniké. 

„Továbbra is szoros figyelemmel kísérjük ezért ezeket az eseményeket annak megállapítása érdekében, hogy

A British Journal of Sports Medicine nemrégiben készült tanulmánya szerint a biológiai férfiak miután egyéves hormonkezelésen estek át, továbbra is szilárd előnyt élveztek társaikkal szemben a pályán. Noha a kutatók szerint a kétéves hormonkezelés „valóban mutatott pozitív jeleket” a transznemű sportolóknál, de végül beismerték, hogy

a biológiai előnyök teljes kiküszöbölésére nincs lehetőség, tekintettel arra, ahogy a test végső felépítése a pubertás alatt kialakul.

Legutóbb a republikánus dél-dakotai kormányzó, Kristi Noem az NCAA esetleges retorzióitól való félelme miatt államában nem írta alá a női sportok védelméről és a transznemű sportolók kizárásáról szóló, 1217-es számot viselő állami törvényjavaslatot.

„Sajnos, miközben tanulmányoztam ezt a jogszabályt és jogi szakértőkkel tanácskoztam az elmúlt napokban, aggódni kezdtem, hogy ennek a törvényjavaslatnak homályos és túlságosan tág nyelvezete komoly és előre nem kiszámítható következményekkel járhat” – írta Noem az állam törvényhozóinak küldött levelében, miután megvétózta a női sportolókat védeni szándékozó törvényt. Megjegyezte, hogy aggasztja, hogy a 1217-es számú állami törvény megközelítése „irreális a kollégiumi atlétika terén”.

Fotó: 

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bölcsbagoly
2021. április 14. 18:49
Ugyan, ezek a trannyk nem másért vergődnek a nőkkel való versenyzés miatt a diák versenyeken, hanem mert így juthatnak hozzá a sportösztöndíjhoz s kerülhetnek be az egyetemre tanulás s tudás nélkül!!
NorthernOutlaw
2021. április 14. 16:14
A kurva anyjukat b+!!! Fontosabbak nekik ezek transzundormányok, mint a nők joga a tisztességes sporthoz! Ok, de akkor legyen fordítva is, biológiai nőket (azt sem tudom az melyik transz szar) rakjanak össze boxban igazi férfiakkal!
zseblámpa
2021. április 14. 15:26
Valamiért a transz férfiak nem nyomulnak ennyire, hogy a férfiak között akarnak versenyezni. Vajon miért?
Paxillus
2021. április 14. 13:38
"Az Amerikai Kollégiumi Atlétikai Szövetség „egyöntetűen” támogatja a transznemű sportolókat" Ez egy nagyon jó hir ! Végre! Mindenki értse meg, hogy az ilyen döntések fognak ennek az elmebajnak a felszámolásához vezetni. Innentől a női sportolók sportbevételei ( és kvázi az állásaik ) lenullázódnak. Most fog elindulni az elmebaj felszámolódása !! Erre vártam 100 éve !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!